Трицветна палитра

Последна редакция на 29/03/2024 от Станислава Матеева
Източник | Видяно 900 пъти

Промяната на цвета в дадено помещение е един от най-бързите и евтини начини за актуализиране на интериора в стаята. Но невероятните цветни палитри, особено в кухнята, не се нещо, което се случва случайно и без предварително планиране. Тайната е проста и се крие в трицветната палитра:

  • Цвят 1: Съществуващ цвят в кухнята, който не може да бъде променен. Това може да е цветът на плота или шкафовете.
  • Цвят 2: Неутрален цвят по ваш избор. Използвайте го за нов цвят на стената на кухнята, например. Той трябва да си пасва добре с първия цвят. Функцията му е да служи като фон за декор. 
  • Цвят 3: Цветът, който прави вашата кухня уникална. Често е смел и неочакван. Хармонизира с цялостната палитра и на кухнята, и на жилището. Този цвят добавя интересен щрих и акцент към кухнята. Можете да го използвате в аксесоарите в кухненското помещение като бар столове, вазите или съдовете за готвене или други интересни елементи, които притежавате.

Най-добрият начин да откриете перфектната трицветна палитра е да вземете мостри на боя в нюансите, които харесвате и да ги напасвате, докато не се получи комбинация, от която сте доволни.

Свързано:

Идеи за кухня Как да освежим и декорираме стените в кухнята по 5 различни начина?