Обединете кухнята и трапезарията

Последна редакция на 29/03/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 253 пъти

В съвремието наблюдаваме засилен интерес към обединяването на кухнята и трапезарията в едно помещение. Кухните в скандинавски стил не правят изключение. Сред споделените в интернет идеи бързо ще забележите често присъстваща подобна тенденция. Ако разполагате с възможността да направите подобно обединение и вие - не се колебайте. То е идеално за малки помещения, защото ги отваря и прави средата в тях по-социална, приветлива и комуникативна. 

  • За целта, на първо място използвайте много семпли мебели. Щом ще обединявате две помещения с различно предназначение в едно, е много важно да сте внимателни към дизайна и да се стремите да не се получи претрупване.
  • За да наситите скандинавското усещане, използвайте комбинация от материи - бели, фини линии, дърво, камък и стъкло в интериора. 
  • Акцентирайте върху кухненския модул, като изградите около него декоративен кът, а нека в същото време трапезарията се запази максимално опростена. 

Виж още: Впечатляващи идеи за уютна кухня с елементи от дърво

Свързано:

Идеи за кухня Как да се сдобиете лесно с кухня в скандинавски стил?

В тази красива кухня виждаме добре организирано съчетание от съвременен дизайн и характерни скандинавски черти в интериора. Тук почти всичко е бяло - дървеният под, кухненският модул, който също така е снабден със сребристи дръжки, стените, дограмата, дори столовете. Техните крачета обаче, наред с масата, са от дърво със запазен за него естествен цвят. Виждаме върху масата подредени чаши, декоративна фруктиера и нещо като пъзел, което явно е хобито на собствениците на това жилище. По рафтовете в предната част на модула е подредена селекция от четива, над които виждаме отново декоративна фруктиера, ретро камера и сувенири в бял цвят. По плота пък наблюдаваме линия от медни съдове в компанията на порцеланова саксия със свежи подправки и малка ваза с изкуствени цветя. Виждаме също дъска, заобиколена от зеленчуци, което е вид симулация на извършващите се дейности върху големия комфортен плот. Зад него е и модулът с техниката и още шкафове с различна големина, които служат за съхранение на всякакви кухненски пособия. Можем да видим и висяща лампа над трапезната маса, отново в медна облицовка, която се връзва на посудата върху плота.