Лесно постигане на винтидж нотки с помощта на стари мебели

Последна редакция на 18/04/2024 от Катерина Костадинова
Източник | Видяно 1 540 пъти

Използването на бюджетни мебели може не само значително да олекоти разходите по изграждане на кухня в скандинавски стил, но и да ви помогне да се сдобиете с помещение с очарователен винтидж вид. Обзавеждането, произвеждано преди десетилетия, често се оказва много по-качествено от съвременното такова и с преминаването през кратък реставрационен процес може да се превърне в много красива придобивка към скандинавския разкош у дома.

Достатъчно е да следвате споменатите до момента насоки за изграждане на основи, след което да изберете подходящи маси и столове, които да се включат добре в композицията на помещението. Съветваме ви да не търсете предмети с антикварна стойност, те са по-скъпи. Вместо това се фокусирайте върху стари употребявани такива, които можете да намерите в сайтовете за свободна продажба например. 

Свързано:

Идеи за кухня Как да се сдобиете лесно с кухня в скандинавски стил?

Винтидж стилът е все по-предпочитан от съвременните собственици на домове, които имат възможността да се развихрят в обзавеждането и декора вкъщи. А той тук е внесен върху типични скандинавски основи - бяло обзавеждане, дървен под, семпли мебели, обединяване на дневна с трапезария. Декорацията е изпипана открай докрай и впечатлява с красивите си детайли - акцент от стара етажерка в светло-син цвят, контрастиращ си с наситено червените рози в ъгъла. В същото време дозата романтичност от красивите цветя на любовта е подсилена с присъствието на две високи свещи в месингови поставки, придружени с обла стъклена ваза, пълна със свежи цветя, явно набрани от някоя близка градина. В случая дори техниката притежава винтидж дизайн, както можем да забележим от малката черна печка с кръгло стъкло на вратичката. Тук трапезната маса е голяма и само от двете си страни по дължина побира по 3 стола, което прави обстановката комуникативна и отворена, въпреки малките размери на кухнята. Абсорбаторът с медна облицовка си прави компания със съдове с подобна такава, което внася интересен традиционен акцент. Лампите тук висят на ниско ниво над масата и също на свой ред притежават интересен дизайн. Прозорчето, макар малко, внася обилно количество от така необходимата за всяка кухня дневна светлина.