Вратата на пералнята не се отваря или затваря

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 5 335 пъти

Почти всяка домакиня се сблъсква с този неприятен проблем - вратата на пералнята не може да се затвори плътно или отказва да се отвори. И докато в първия случай причината може да е защипан ръкав на блуза или друга дреха, то във втория възможностите са много повече. Преди да потърсите специалист за ремонт на перални, обърнете внимание на това дали уредът все още работи.

  • Би могло да е активирана функция за защита от деца и това да възпрепятства безпроблемното отваряне на вратата.
  • Повечето модерни перални изискват да изчакате около минута след приключване на изпирането, преди да отворите вратата.
  • Обикновено тези модели разполагат с индикатори за заключване на вратата, които най-често са обозначени с ключ и показват кога тя вече може да се отвори.

Виж още: 7 невероятни трика за лесно почистване на различните повърхности у дома

Свързано:

Идеи за кухня Как да преценим кога да потърсим специалист за ремонт на перални?

Много съвременни домакинства поставят пералнята именно в кухнята, като едно удобно и практично решение, приложимо най-вече в случаите, когато не разполагаме със специално отредено място за този уред у дома. Днес обаче пералните се отличават с елегантен дизайн, който може не само да пасне на кухненското обзавеждане, но дори и да подчертае неговия приятен облик. Пример за подобно решение е тази страхотна бяла кухня, от която неразделна част е именно пералнята. Тук собствениците залагат на семпла основа от тъмносиви стени и светъл ламинат на пода, като на фона на тези два елемента белият кухненски модул изглежда наистина стилен и красив. Той от своя страна притежава изчистен дизайн, близък до минималистичния стил в интериора, като белите кухненски шкафове са допълнени от устойчив кухненски плот в черно. Масивните горни шкафове пък са заменени от практични рафтове, които наподобяват клетки, и съхраняват най-често използваните подправки и сервизи у дома. В това жилище кухнята е обединена с гостоприемна трапезария, която от своя страна се намира в непосредствена близост до семплия кухненски модул. Трапезарията е представена от функционална маса за хранене в неутрални нюанси, като е допълнена от няколко практични стола със сходен дизайн. Впечатление прави лампата над масата, която внася необходимата артистичност в стаята.