Перилният препарат остава в чекмеджето на уреда

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 748 пъти

Правилното дозиране на перилния препарат е от голямо значение за качественото изпиране на дрехите. Ето защо е важно да използвате точното количество сух прах или течен препарат, обозначено на опаковката, като за целта се снабдете с удобна мерителна лъжичка или чашка.

  • Ако от отделението за прах излиза пяна, то най-вероятно сте сложили твърде много препарат.
  • Друг често срещан проблем е засъхването на остатъци от препарата по вътрешността на отделението.
  • Специалистите препоръчват след всяко пране да премахвате внимателно остатъците с кърпа, както и да подсушавате съда, така че останалият перилен препарат да не се наслоява.
  • Опитните домакини пък съветват поне веднъж седмично да почиствате старателно чекмеджето за прах, като го изваждате изцяло и премахвате всички малки замърсявания със стара четка за зъби и препарат, за да предотвратите нуждата от специалист за ремонт на перални.

Свързано:

Идеи за кухня Как да преценим кога да потърсим специалист за ремонт на перални?

Изборът на пералня е важен етап от оборудването на всяко домакинство. На първо място специалистите препоръчват да изберете модел, който отговаря на нуждите на вашия дом. Консултирайте се с професионалист за техническите характеристики на уреда, така че да заложите на оптимално удачен вариант, съобразен със зададения бюджет. Важно е обаче и да съчетаете правилно избора на уредите с останалата част от обзавеждането на кухнята. В този смисъл дизайнерите съветват да изберете уреди от един и същи тип – независимо дали ще бъдат бели или пък иноксови, те трябва да се допълват, а не да създават напрягаща обстановка в кухнята. Пример за подобно решение е тази класическа кухня, която разполага с устойчиво дървено обзавеждане и традиционни бели електроуреди. П-образният кухненски модул тук позволява максимално удачно разпределение на зоните за миене, готвене и запасяване, съобразено изцяло с правилото за работния триъгълник. По този начин дейности като готвене, почистване след вечеря и дори зареждане на пералнята с пране могат да се вършат паралелно от няколко членове на семейството, без те да си пречат. За по-голямо удобство по време на готвене специалистите монтират устойчиви дървени плотове, които създават ефектен контраст с белия кухненски гръб с плочки. Кухненската мивка от своя страна допълва дизайна на уредите.