Създайте интригуващи ефекти с геометрични фигури

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 338 пъти

Друг страхотен начин, чрез който да разнообразите визията на минималистичната кухня, е като интегрирате в дизайна ѝ различни геометрични фигури. Те са особено подходящ допълващ акцент към облика на кухненския гръб, като могат да бъдат успешно съчетани с ефектно осветление или ярки наситени нюанси. Така можете да разчупите атмосферата в изчистената кухня, при това без да инвестирате в пълна подмяна на кухненските шкафове. Специалистите съветват да подберете подходящи декоративни елементи под формата на интересни фигури, които да разположите в останалите помещения у дома, така че преходът между отделните зони да бъде по-плавен.

За качественото изпълнение на тази, а и всички други идеи, свързани с ремонта на кухнята, потърсете съдействие от опитни майстори, регистрирани в нашата платформа! Пуснете безплатна заявка и сравнете офертите на доказани специалисти от вашия град!

Свързано:

Идеи за кухня Как ефектно да разчупим визията на минималистичната кухня?

Изграждането на кухня от дърво е традиционно решение, приложимо в повечето домакинства. Дървените кухни никога не излизат от мода, отличават се с невероятна издръжливост, като предоставят и разнообразни възможности откъм дизайн. Класическият дизайн, със своята присъща претенциозност, често отблъсква собствениците и те се насочват към по-опростени, но и значително по-функционални решения за кухненското обзавеждане. Подходящ пример в тази посока е тази страхотна дървена кухня, която ще ви очарова с практичност и изчистен дизайн. Тя разполага с удобен кухненски модул, допълнен успешно от масивен кухненски остров, разположен в центъра на помещението. Впечатление прави усещането за индустриален и рустик стил, постигнато чрез липсата на финишно покритие за кухненските шкафове. За да придадат на помещението завършен вид обаче, дизайнерите залагат на здрави иноксови плотове за модула и интригуващ кухненски гръб с плочки, пресъздаващ геометрични фигури. Кухненският гръб тук е решен в тъмните нюанси на сивото, като е разчупен визуално от няколко ярки акцента в жълто, чийто ефект е допълнен и от избора на подходящи осветителни решения. За целта кухненският модул разполага с вградено осветление, което предоставя по-добра видимост и по-голямо удобство при готвене. Кухненският остров тук играе ролята и на зона за хранене, като за целта е допълнен с два бар стола.