Уютна малка кухня с аромат на вино

Последна редакция на 20/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 502 пъти

Ценителите на виното без съмнение ще оценят всяка възможност за удобно съхранение на любимата си изискана напитка в скромната си, но уютна кухня. Колкото и маломерен да е кулинарният кът, винаги може да се намери подходящ начин винените запаси да бъдат умело приютени. Нещо повече, виненият шкаф може да се превърне в главен интериорен герой:

  • Използвайте една от стените, за да монтирате върху нея оригинално решение за чашите и бутилките за вино. Препоръчително е да заложите на открити рафтове и отделения. В компактната ви кухня стандартните шкафчета с вратички не са удачен избор, тъй като биха стеснили пространството. 
  • Възползвайте се от нишите, включително тези в кухненския ви остров, и създайте с тяхна помощ истинска винена изложба. Така, освен прекрасно допълнение към вкусните ви гозби, ще си имате и оригинални декорации от отбрани реколти. 

Вижте още: Направете си сами страхотен шкаф за вино

Свързано:

Идеи за кухня 4 идеи за компактни кухни със запомнящ се дизайн

На снимката виждаме кухненска зона, която вероятно е част от общо пространство, обединяващо я с трапезария и всекидневна. Деликатно решение за нейното обособяване е високият бар с два стола тип "щъркел" на границата към холната част. Кухненските шкафове са на две нива, като долното е в светло дърво, а горното в матово бяло, също като плота. Впечатление прави липсата на дръжки при шкафчетата, които по този начин изглеждат като една цяла плоскост. Кухненският гръб е в бял мрамор с тъмни ивици, открояващ се на изключително изчистените линии и цветове в цялата зона. Големият прозорец над мивката придава дълбочина и осветява помещението, а фината щора може да осигури нужното уединение при нужда. Интересен детайл е нишата при бара, която е приспособена за съхранението на вино и чаши с лесен достъп. Тя е с гръб от светло дърво, използван и в останалата част на кухнята, а рамката и е в тъмни тонове, съответстващи на цвета на високите столчета, крачетата на бар-плота и етажерката, която ни отвежда към холната зона.