Колко струва монтаж и демонтаж на обков?

Последна редакция на 20/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 671 пъти

Подмяната на едноосовият обков с двуосов е често срещано решение за подпомагане устойчивостта на дограмата у дома. Причината за това е, че двуосовият обков позволява по-плътното и качествено затваряне на прозореца, което от своя страна подобрява изолацията и здравината на цялата конструкция. Колко обаче струва този тип ремонт на дограма?

  • Демонтажът и монтажът на едноосов обков е относително достъпна услуга, която най-често е на цена между 15 и 30 лв за брой.
  • Цените за същата услуга, но извършена за двуосов обков обаче са по-високи и могат да достигнат дори 40 лв за брой, като най-често са в диапазон между 25 и 35 лв/бр.
  • При подмяна на обков за балконска врата цените са сходни, като варират между 25 и 50 лв за брой.

Виж още: Обръщане на прозорци - цени

Свързано:

Идеи за кухня Колко струва успешният ремонт на дограма у дома?

Често срещана заблуда е, че дървената дограма е все по-трудно приложима в съвременния интериор. В действителност, обаче, тя намира място във все повече съвременни жилища, тъй като създава невероятно усещане за уют и топлина, като едновременно с това допълва перфектно интериора на дома. Представяме ви пример за жилище, в което изборът на дървена дограма се оказва напълно удачен. Тук трикрилият прозорец е част от дизайна на просторна кухня, която се отличава с несравнимо удобство и завидна функционалност. Кухнята е решена в комбинация от бежово и синьо, разчупени умело чрез изграждането на кухненско обзавеждане от естествено дърво. То е представено от практичен кухненски модул с Г-образна форма, който позволява гъвкавост при разположение на различните зони в кухнята. Липсата на горни кухненски шкафове тук позволява в помещението да навлиза повече естествена светлина, така че атмосферата в кухнята да бъде по-приветлива и гостоприемна. Тъмните долни шкафове пък са съчетани успешно с устойчиви кухненски плотове от инокс, които са изключително здрави и лесни за почистване. Ето защо те намират приложение във все повече жилища, като вече не са запазена марка само за професионалните кухни и обществени заведения. В центъра на кухнята е разположен кухненски остров с тежък гранитен плот, който подпомага усещането за уют.