Скритите ниши за съхранение повишават фунцкионалността

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 817 пъти

Една от ключовите особености на немския дизайн е завидната функционалност, приложена във всички елементи от интериора. Кухненското обзавеждане съвсем не е изключение от това правило и често в неговия дизайн са интегрирани редица хитри решения за създаване на по-голямо удобство по време на готвене. Така например поставянето на бар плот или кухненски остров винаги е съпътствано от изграждането на скрити ниши за съхранение в неговата основа. Не са рядкост и модулите, вградени в стените, които са с изключително семпло излъчване и почти не се забелязват в помещението. Именно тези добри идеи спомагат за постигането на оптимална организация в немската кухня, като я превръщат в източник на вдъхновение и за българските домакинства!

За правилното прилагане на тези идеи в дизайна на вашия дом потърсете помощ и насоки от опитните майстори, регистрирани в нашата платформа! Пуснете безплатна заявка още сега и сравнете профили и цени на доказани спецалисти в категорията Ремонт на кухня!

Свързано:

Идеи за кухня Тенденции в кухнята: германска прецизност и красота

Добре дошли в тази сива кухня, която се отличава с модерно излъчване и практичен дизайн. Тя е разположена в компактно и тъмно помещение, лишено от естествена светлина. За да компенсират този недостатък на жилището, собствениците решават стените да бъдат окъпани в бяло, а за пода избират светъл ламинат. В допълнение на тавана са монтирани няколко осветителни тела, тип лунички, които, в комбинация със скритото осветление на кухненския модул, създават впечатление за повече простор и чистота. От гледна точка на обзавеждането, тук откриваме двуредов кухненски модул, изработен от дърво и решен в ненатрапчиви сиви нюанси, които допълват перфектно изчистената основа на помещението. Сивият цвят тук присъства още в облика на кухненския гръб, изграден с плочки, който спомага за по-плавния преход между кухненските шкафове и белия кухненски плот. Той от своя страна разчупва еднообразната визия на кухнята и кореспондира с изчистените бели стени. Поради липсата на отделно помещение, което да бъде превърнато в трапезария, кухненският остров възприема ролята на удобна зона за хранене. За целта от едната му страна са разположени два дървени бар стола, които придават уют и топлина на сивата кухня. Интересно решение е изграждането на допълнителен модул за съхранение, в който собствениците подреждат кухненски кърпи и аксесоари.