Семплият дизайн крие богата функционалност

Последна редакция на 18/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 334 пъти

Изборът на обзавеждане в рустик стил не винаги е удачно решение, тъй като то би могло да направи компактното помещение още по-тясно и схлупено. Ето защо италианските кухни често са изчистени и семпли, като в рамките на този на пръв поглед опростен дизайн, всъщност са скрити завидни възможности за съхранение. Важно правило тук е постигането на визуален баланс в помещението – кухните, вдъхновени от Италия, се отличават с прецизно подбрани елементи и материали, които да подчертават предимствата на интериора и да прикриват липсата на светлина или достатъчно пространство.

Вземете пример от тези страхотни кухни и започнете дълго отлагания ремонт и в своето жилище! Изпълнението на тази задача пък е значително по-лесно, когато можете да разчитате на помощта на доверен майстор, който да ви насочи към оптималните решения за вашето домакинство. Направете безплатна заявка в MaistorPlus и изберете точния специалист за своя интериорен проект!

Свързано:

Идеи за кухня Тенденции в кухнята: щипка романтика от Италия

Добре дошли в една светла и приветлива кухня, която се отличава с несравнимо удобство, побрани в едва няколко квадратни метра. Компактните размери на помещението обаче не са извинение за липсата на функционалност, като дозаказателство за това откриваме именно в тази симпатична кухня. Тя разполага с класическа основа от бели стени и бежова подова настилка, чиято визия би могла да бъде пресъздадена успешно чрез поставянето на винил или мокет в ненатрапчив нюанс. Разположена в близост до прозореца, кухнята разполага с достатъчно естествена светлина, така че да не се налага инвестиране в скъпи и луксозни осветителни тела. От своя страна обзавеждането е семпло и насочено към постигането на максимална практичност в рамките на един иначе непретенциозен дизайн. За тази цел в кухнята е изграден П-образен кухненски модул, който в едната си част е превърнат и в удобен бар плот. По този начин се заобикаля нуждата от създаването на отделна трапезария, тъй като бар плотът играе ролята и на кокетна зона за хранене. Той е оборудван с кухненски плот в кремави нюанси, които се сливат с тези на долните шкафове, и по този начин се създава впечатление за по-голяма височина в помещението. Белите горни шкафове пък на места са заменени от компактни рафтове.