Неутралните тонове ще стоплят сивата кухня

Последна редакция на 25/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 963 пъти

В случай, че ярките цветови комбинации не са ви по вкуса, се придържайте към вече изпитаните съвети от професионалистите, с които няма как да сгрешите. Пример за съчетание, което е еднакво лесно приложимо както в просторните, така и в компактните кухни, е красивата среща между светлите и тъмните нюанси на сивото. Тя може да бъде представена не само чрез светъл кухненски плот от ПДЧ в комбинация с шкафове в тъмносиво, но и чрез поставянето на ефектен кухненски плот от мрамор или гранит в подходящ допълващ нюанс. Изграждането на мраморен кухненски плот несъмнено е обвързано с по-сериозна инвестиция, но в резултат ще получите завидна издръжливост и невероятно удобство при готвене и почистване. Друго подходящо решение е да заложите на кухненски плот и гръб в приятни бежови нюанси, които да балансират хладното присъствие на сивото в кухнята. Изберете дървото като допълващ компонент, който да внесе уют и земни тонове.

А вие как бихте съчетали елементите във вашата нова кухня? Споделете с нас своите предпочитания, а за качествения ремонт на това важно помещение у дома - потърсете съдействие от квалифицираните професионалисти, регистрирани в нашата платформа. Заявете проект в сайта и сравнете профили и оферти от специалисти, при това напълно безплатно!

Свързано:

Идеи за кухня Елегантни кухни в сиво, в които ще се влюбите от пръв поглед

Тази луксозна градска кухня е мечтата на всяка модерна домакиня! Тя е разположена в единия край на общо отворено помещение, така че да се създаде по-комуникативна и уютна обстановка у дома. Кухненските шкафове тук са вградени в ниша в стената, така че да заемат колкото е възможно по-малко място в стаята. Те са изработени от качествен дървен материал, като са решени в тъмни сиви нюанси, които контрастират смело на изчистените бели и бежови стени. Тук зоните за миене, готвене и съхранение са разположени една до друга, като по този начин масивният кухненски модул, разположен в центъра на помещението, възприема ролята на удобен работен плот за обработка на продукти. За тази цел собствениците се въздържат от вграждането на мивка и котлони в него, които биха отнели от работната площ в полза на по-бързото преминаване между зоните в кухнята. Елементът, който обаче допринася в най-голяма степен за луксозното излъчване на кухнята, е мраморният кухненски плот, приложен върху кухненските шкафове и кухненския остров. Той е комбиниран с мраморен кухненски гръб, така че да се създаде необходимата симетрия. Използването на естествени материали в дизайна на кухнята не е нова тенденция, но със сигурност е такава, която ще остане още дълго в съвременния дом.