Разчупете тъмните кухненски шкафове със светли допълващи елементи

Последна редакция на 20/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 737 пъти

Макар да звучи невероятно, тъмните кухненски шкафове са подходящо решение дори за компактните и схлупени помещения. Уловката тук е свързана с подбора на цветове и материали за елементите, които допълват визията на шкафовете, като например кухненските гръб и плот. Именно те могат да направят така, че помещението да изглежда светло и чисто, въпреки компактните си размери или липсата на достатъчно светлина. За целта професионалистите съветват задължително да съчетаете тъмните кухненски шкафове с поне един допълващ елемент в бяло или бежово, чрез който да се създаде необходимия визуален баланс в помещението. Така например можете успешно да комбинирате сиви кухненски шкафове с бял плот и кухненски гръб в зелено, който да разчупи семплата обстановка, без да допринася за това помещението да изглежда тъмно или негостоприемно.

Ако все още се колебаете относно избора на материали и дизайн за кухненския бокс, потърсете съдействие от професионалистите, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект безплатно още сега и сравнете оферти, профили и оценки от клиенти за работата на доказани специалисти в областта!

Свързано:

Идеи за кухня Невероятни цветови комбинации за кухненски бокс

Трудностите, свързани с обзавеждането на кухненски бокс са познати на много домакинства. За да ви улесним в тази задача, ви представяме две страхотни кухни, адаптирани към подобни тесни и неудобни помещения. В първата собствениците комбинират бяло и жълто за стените, така че помещението да изглежда по-слънчево и гостоприемно. На пода поставят мек килим, който да внесе необходимата доза уют, пък било то и с цената на по-трудоемко почистване. Втората кухня вдясно на снимката разполага с класическа основа от бели стени и светъл гранитогрес на пода, така че тук специалистите могат да експериментират по-свободно с формите и цветовете в обзавеждането. Ето защо не е изненадващо, че те залагат на практичен кухненски модул с Г-образна форма, който да усвоява ъгъла в малкия кухненски бокс. Интересно хрумване е изборът на заоблен кухненски плот в бяло, който контрастира смело на сивите кухненски шкафове и зеления кухненски гръб, тип мозайка. Гланцираните повърхности на кухненските шкафове допринасят за това кухненският бокс да изглежда по-светъл и приветлив. Кухнята вляво на снимката също разполага с Г-образен кухненски модул, който обаче е подчинен на минималистичния стил в интериора. Той е решен в тъмните нюанси на сивото, като е комбиниран с бежов кухненски плот и черен кухненски гръб от стъкло.