Бъдете креативни и поставете мивката именно в ъгъла на кухненския модул

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 520 пъти

Обичайно мястото на мивката не е в ъгъла на кухнята. В действителност обаче това смело решение крие някои ключови предимства, сред които е откриването на повече пространство за съхранение в долните шкафове, в които обичайно преминават тръбите например. Друг плюс на тази идея е наличието на по-голяма работна площ върху кухненския плот, така че едновременното приготвяне на различни ястия да бъде наистина лесно и приятно. Основният недостатък на поставянето на мивката в ъгъла на Г-образния кухненски модул е свързан със затрудненото почистване на големи съдове, като тави и тенджери, тъй като стандартно този тип мивки са с по-малки размери, но за да се справите с този проблем можете да осигурите дълбока мивка.

За да откриете подходящото решение за своята кухня, не губете време, а заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно! Сравнете офертите на доказани професионалисти в областта, като разгледате и техните профили, снимки от реализирани проекти и оценки от предишни клиенти.

Свързано:

Идеи за кухня Кой е най-добрият начин да усвоим ъгъла на Г-образния кухненски модул?

Свикнали сме да виждаме Г-образния кухненски модул разположен в ъгъла на помещението, така че то да бъде обединено в обща просторна стая с хола или пък трапезарията. Възможно решение обаче е и поставянето на модула по друг начин, така че едната му страна да оформи практичен бар плот. Добър пример в тази посока откриваме в тази компактна бяла кухня. Тя разполага с удобни кухненски шкафове от дърво, чийто традиционен дизайн позволява обособяването на различни зони за съхранение на продукти и кухненски пособия. Някои от иноксовите електроуреди са вградени, докато други, като готварската печка например, са свобосностоящи, но разположени така, че в максимална степен да улесняват готвенето. Белите кухненски шкафове са комбинирани с иноксови кухненски плотове, които са изключително устойчиви и лесни за почистване. И макар иноксовите кухненски плотове да са по-често приложими в големите кухни на различни заведения и ресторанти, ето, че днес те са добре дошли и в компактната кухня! Дизайна на белия кухненски модул е допълнен от интересен кухненски гръб с плочки, оформени като тухлички, така че цялото помещение да придобие леко усещане за индустриален стил. Идеален завършек в случая е интересната подова настилка, както и интегрирането на някои дребни елементи от дърво, придаващи топлина на помещението.