Оставете отворен достъп към един от кухненските шкафове

Последна редакция на 29/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 890 пъти

Представете си тази кухня с пълния набор от горни кухненски шкафове. По този начин тя би изглеждала много по-схлупена и неприветлива, нали? За да избегнат този ефект, дизайнерите залагат на Г-образен кухненски модул, който разполага с две асиметрични половини:

  • Едната представлява масивен модул, вграден в стената, в който собствениците на дома да съхраняват продукти за готвене, подправки и кухненски пособия.
  • Другата половина на модула е изградена единствено от долни кухненски шкафове, като приютява хладилника и зоната за готвене.
  • В комбинация с разположения диагонално кухненски остров се създава удобен работен триъгълник в кухнята, така че готвенето да бъде невероятно лесно и приятно. За тази цел спомагат и отворените рафтове на един от кухненските шкафове, където могат да бъдат подредени бурканчета с подправки или най-често използваните сервизи например.

Виж още: Кухня в топли земни тонове

Свързано:

Идеи за кухня Кой е най-добрият начин да усвоим ъгъла на Г-образния кухненски модул?

Създаването на бяла кухня е особено удачно решение за тези от вас, които разполагат с компактни и тъмни жилища. Светлите нюанси по стените и кухненските шкафове създават усещане за простор и свежест в помещението, особено в комбинация с иноксови електроуреди и дребни декорации от стъкло или порцелан. Пример за подобно стилно помещение е тази красива бяла кухня. Тя е разположена в общо помещение, обединяващо зоните за готвене и хранене с всекидневната, като за целта дизайнерите залагат на изчистени бели стени и практичен ламинат на пода. По този начин преминаването между двете помещения става по-плавно, а и те самите изглеждат по-големи и гостоприемни. Кухненският модул е изработен от качествен дървен материал, като усвоява ъгъла на помещението, заемайки функционална Г-образна форма. Този тип кухни позволяват поставянето на трапезна маса или дори изграждането на масивен кухненски остров, който в края си преминава в бар плот. По този начин се обособява зона за хранене в рамките на общата стая, при това без да се натрупват прекалено много мебели. В този случай масивният кухненски остров е разположен диагонално в помещението, така че да разчупи семплата обстановка и да ѝ вдъхне живот. За този ефект допринасят още кокетните декорации, които откриваме по стените и върху шкафовете.