Дървените елементи – задължителни за красивата скандинавска кухня

Последна редакция на 19/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 049 пъти

Скандинавският стил в интериора е все по-популярен, най-вече поради изчистеня дизайн и завидна функционалност, които предоставя той. Това са правилата, които специалистите съблюдават и при изграждането на кухнята – тя трябва да е семпла, практична и невероятно удобна, така че да се превърне в любимото помещение за цялото семейство. Ето защо тук например дизайнерите залагат на съчетанието между бели кухненски шкафове и такива от светло дърво, така че да се създаде визуален баланс в помещението. Дървото тук е нещо повече от акцент – то вдъхва топлина и уют на кухнята, особено в комбинация с елегантния кухненски гръб в наситени жълти нюанси. Дребните декорации в зелено пък придават необходимата доза свежест на иначе хладния интериор.

Коя от тези кухни ви допада най-много? Споделете с нас как вие си представяте мечтаната кухня от дърво, а за нейното качествено изпълнение се доверете на доказаните професионалисти, регистрирани в MaistorPlus! Пуснете заявка в сайта напълно безплатно и сравнете оферти на опитни специалисти в категорията „Ремонт на кухня“!

Свързано:

Идеи за кухня Впечатляващи идеи за уютна кухня с елементи от дърво

Откриваме тази красива и просторна кухня в сърцето на планината! Тя е разположена на първия приземен етаж в модерна къща, като усвоява част от общо голямо помещение. За основа на кухнята е избрано съчетание от изчистено бяло по стените, комбинирано с ефектна стенна декорация в сиви нюанси. На пода са поставени големи плочки от гранитогрес, отново решени в сивата гама, така че да се създаде визуален баланс в помещението. От гледна точка на обзавеждането тук откриваме масивен кухненски модул с изчистени линии и минималистичен дизайн. Модулът притежава елегантна Г-образна форма, чрез която бива усвоен ъгъла на стаята. В допълнение е разположен масивен кухненски остров, чийто дизайн продължава в практична маса за хранене. По този начин се компенсира липсата на отделна трапезария в дома, при това без кухнята да става прекалено тясна и претрупана с мебели. Долните кухненски шкафове тук са изработени от практични ПДЧ плоскости и са решени в бяло, докато горните шкафове са направени от светло дърво, което вдъхва уют на цялата кухня. Подобно съчетание на материали не е нетипично за модерната кухня, но тук то е разчупено от интригуващият кухненски гръб в наситено жълто. Неговият приветлив облик е подчертан от поставянето на скрито осветление в горните кухненски шкафове.