Подберете дребни, но ефектни декорации в ярки цветове

Последна редакция на 29/03/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 976 пъти

Бялата кухня без съмнение е чудесно решение за много компактни жилища. Тя обаче може да изглежда прекалено скучна и семпла, поради което дизайнерите често препоръчват да подберете няколко цветни акцента, които да освежат нейния вид. Такива например могат да бъдат осветителните тела, малките електроуреди, подредени върху отворените кухненски рафтове, вазите с цветя или пък чашите за кафе и бурканите с подправки, разположени върху кухненския плот. Тези на пръв поглед малки елементи всъщност могат да преобразят цялостната интериорна, така че да тя се превърне в едно наистина гостоприемно и красиво кътче у дома!

Кое обаче е точното решение за вашето жилище? Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и сравнете офертите на доказани професионалисти, готови да ремонтират кухнята ви качествено и професионално. Запознайте се с бизнес профилите им, както и с отзивите, споделени от клиенти, за да вземете максимално информирано решение с кого предпочитате да работите. 

Свързано:

Идеи за кухня Как да внесем цвят в бялата кухня?

Създаването на модерна кухня не винаги изисква обособяването ѝ в отделно затворено помещение. Пример за това е тази красива кухня, която се намира в преходна стая между стълбището, водещо към втория етаж на къщата и всекидневната. В кухнята преобладава белият цвят, като символ на чистота и минимализъм, като той обхваща не само стените, но още и кухненското обзавеждане. То пък е съставено от функционален кухненски модул с изчистен дизайн и допълнително изграден масивен кухненски остров. Белият кухненски модул е съчетан успешно с кухненски плот в същия цвят, като в случая липсва кухненски гръб. Това е смело решение, особено предвид интензивното замърсяване на зоната около печката, което обаче може да се избегне лесно с поставянето на прозрачен или бял кухненски гръб от стъкло. Интересна идея е включването на елементи от матирано стъкло в дизайна на горните кухненски шкафове, като по този начин помещението изглежда по-просторно и светло. За това допринася още изборът на подходящи осветителни тела, както и подборът на цветни, но дребни декорации. Кухненският остров тук играе ролята и на зона за хранене, като за целта до него са разположени няколко бар стола с пластмасови седалки и метална основа. Мраморният плот на кухненския остров пък придава луксозно излъчване на кухнята.