Пролетно настроение и барок в кухнята

Последна редакция на 29/03/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 644 пъти

Кухненската част от общото помещение спазва общия стил на жилището, смесила бароковата орнаментика с обрания съвременен стил и неговата практичност. Ако се загледате в тази кухня, тя буквално е разделена на две. Оперативната част на плота с вградената фурна и плочата за готвене, в комбинация с изчистени шкафове без декорация. На цялата стерилност обаче, идва кухненският плот и гръб от травертин с жълта жилка. Веднага под прозореца , като че ли да улови слънчевите лъчи, е инсталиран миндер с меки възглавнички в основните - небе, нарцис, поляна. На трикрилния прозорец е поставена римска щора във флорален десен. Свежо, весело, пролетно. Под миндера всъщност пространството е организирано с шкафове, така че всичко  в тази кухня да бъде, освен красиво, и практично.

Таванът следва стила на цялото помещение с барок корнизи и вградено лед осветление. Подовата настилка не е диференцирана и спазва линията на общото помещение – ламинат в дървесен цвят. Бароков стол до малкия барплот обединява кухнята с трапезарията. Дизайнерката е подчертала синьото в дограмите и на кухнята, и на трапезарията, което засилва усещането за жизнерадост в този прекрасен свеж дом.

Свързано:

Идеи за кухня Пролет вкъщи - реновиран и декориран апартамент в София

Малък кухненски кът с мебели за кухня, решени в бяло и камък травертин. Две витрини на горните шкафове с тъмно стъкло намират контраста на общото бяло. Травертинът е избран с весели жълти жилки. Под трикрилния прозорец със синя дограма е инсталиран миндер с гръб резеда. Облицовката на меката част е в небесно синьо, декориран с наситено жълта възглавница. Римска щора на едри цветя внася колорит в цялото помещение. Кухненската електротехника е в бяло – вградена фурна, вградена готварска плоча. Кана с лимони и вода е поставена на кухненския плот.