Акцентирайте със стил на тъмните нюанси

Последна редакция на 29/03/2024 от Екатерина Димитрова
Източник | Видяно 1 613 пъти

В крачка с тенденциите е и следващата кухня на Cuisine Plus, наречена Natty*. И тази година чисто бялото остана извън модния тренд, що се касае до кухненските мебели. За сметка на това бялото присъства в различни комбинации с други цветове и най-вече като основен нюанс в плотовете, имитиращи бял мрамор. Особено актуално е и смесването на различни гами в един сет - като цвят на светло дърво в комбинация със сив въглен. „Всички сме изненадани от наложилия се черен цвят в избора за кухненски електроуреди“ – казва Франк Екалард  генерален директор на Cuisine Plus – които реализират проектите си по цял свят. „Най-продаваните три модела европейски кухни са именно с черни уреди в комбинация с плоскости цвят „сив бетон“ – допълва той.

В центъра на композицията е обособено специално почетно място за острова на готвача. За изработката на кухненското обзавеждане отново са използвани меламинови плоскости с PVC кант в подобен нюанс от всички страни. Ако трябва да обобщим с няколко думи тенденциите, които можете да следвате при кухня Natty:

  1. Изберете матирани повърхности на шкафовете в тъмни цветове;
  2. За плотовете заложете на светли тонове с мраморни текстури;
  3. Не забравяйте - черното е хит в електроуредите на кухня 2018.

Прочети още: Елегантни кухни в сиво, в които ще се влюбите от пръв поглед

*Спретната (англ.). — Бел.пр.

Свързано:

Идеи за кухня Водещи тенденции за кухнята на 2018-та

Светла мансарда в преобладаващи сиви нюанси. Само разливен под в светлосив цвят. Кухненски блок в светли дървесни цветове, комбинирани с тъмни графитено-сиви плотове. В центъра на помещението е разположен функционален готварски блок плюс мокрия кът. Мивка, батерия – хром. Вградени готварски плочи. Панелен аспиратор, монтиран на тавана над готварските плочи. Осветлението е осигурено от висяща хромирана лампа. На отсрещната страна са разположени електроуреди – фурна конвектор, микровълнова печка решени в черно и сребро. Хладилник и фризер напълно интегрирани в стената и скрити с вратички в духа на общия дървесен декор. В цялата композиция не присъстват горни шкафове за съхранение, вместо това над кухненския плот са поставени открити етажерки, кокетно украсени с живи саксийни растения. Открити етажерки са поставени и под мансардните прозорци. Близо до тях като декор са поставени дървени касетки в пълен контраст на студените тонове на стени под.