Наливните подови настилки

Последна редакция на 16/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 2 852 пъти

Все повече майстори препоръчват наливните подови настилки. Те са изработени най-често от епоксидни смоли, които в миналото са се използвали най-вече за индустриални сгради. В съвременното строителство те се поставят и в частни домове, като предимствата им са изключителната здравина, влагоустойчивост и липсата на каквито и да било фуги. Подходящи си в домове с деца и домашни любимци, тъй като се почистват много лесно. Поставят се на равен, предварително подготвен под, и могат да бъдат в най-различни цветове и шарки. Благодарение на уникалната си технология, може да бъде постигнат дори 3D ефект по ваш избор.
За да има ремонтът на кухнята ви най-добър резултат, ви е нужен опитен майстор, който ще се заема с професионализъм и отговорност. Можете да намерите такъв на нашата платформа, а ако попълните формата ни за задаване на проекти, напълно безплатно ще ви бъдат изготвени оферти, от които да изберете най-подходящата за вашата кухня.

Свързано:

Идеи за кухня Стилни и практични идеи за пода в кухнята

За епоксидната смола сме ви разказвали и в други материали. Първоначално тя се е използвала в индустриални сгради и заводи. Причината за това била изключителната ѝ здравина и издържливост на всякакъв вид наранявания. В съвременното строителство тя се предлага като подова настилка за дома и става все по-популярна. За да ви докажем, че може да бъде и красива, сме ви подбрали тази снимка на великолепна модерна кухня, чийто под е именно от смола. Той е гладък, равен и много лесен за поддръжка. В случая е избран в красиво и семпло бежово, но може да се направи в най-различни цветове и шарки, в зависимост от личните ви предпочитания. За да може на пода на помещението, което сте избрали да се постави слой епоксидна смола, основата трябва да е чиста, суха и здрава. Гладкостта на повърхността влияе пряко върху количеството смоли, което ще е нужно, съответно и върху цената. Всички пукнатини, кухни, неравности и други дефекти трябва да бъдат внимателно отстранени, преди полагането на смолата. В тази кухня подът е изплаван като основа за чудесен дизайн в тъмно дърво и модерен стил. Мебелите са изчистени и без декорации, кухнята е изцяло оборудвана, а великолепният кухненски остров с гранитен плод представлява и чудесна маса за хранене или разговори.