Мента и нежно жълто

Последна редакция на 24/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 961 пъти

В абсолютен контраст с предишното предложение е следващата ни концепция. За по-нежни и спокойни натури, предлагаме божествената комбинация от ментово зелено и нежно жълто. Тези два пастелени цвята се съчетават идеално и създават усещането за пролет, свежест и уют в помещението. Можете да ги съчетаете в кухненските си шкафове както решите и никога няма да сбъркате. Вариант е също до ги балансирате или да изберете единия от двата цвята за доминиращ.

Те са чудесен избор, ако сте любител на винтидж стила и ретро звученето, заедно с които ще внесат своя симпатичен, непринуден вид, който ще ви кара да се усмихвате, докато готвите. Подходящи са и за по-малки и тъмни кухни, тъй като отразяват светлината и създават усещане за простор. Шкафове с подобна цветова гама биха паснали прекрасно и в на кухненско помещение с по-съвременно излъчване, декорирани по нови и модерни дизайнерски тенденции. Комбинирайте ги с плот с дървена повърхност и високи столчета, оставете отворени рафтове за подредба на интересни предмети, които да се превърнат в част от цялостната концепция.

Свързано:

Идеи за кухня 4 идеи за двуцветни кухненски шкафове

Повечето хора смятат, че идеалният цвят за кухнята е бяло и най-вероятно имат своите причини. Белите кухни са безкрайно трудни за поддържане, но изглеждат прекрасно - светли и приветливи. Но ние пък имаме други идеи за това как едновременно да сте близо до идеята за бяла кухня, но не съвсем. Най-важното в миксирането на цветовете в кухнята е да изразите себе си – собствения ви стил е уникален и само той би ви накарал да се чувствате удобно. Предлагаме ви невероятната комбинация от ментово зелено и светло жълто - свежо, пролетно, много красиво и същевременно стилно. Тук отново е избран доминатен цвят и това е зеленото, но то е прекрасно разнообразено с нежно жълто, като по този начин шкафовете и цялостния интериор не изглеждат така скучни и еднотипни. Прекрасен баланс е постигнат като кухнята е разделена на зони, но едновременно с това цветовете се преплитат и създават усещане за хармония и баланс. С тези тонове не можете да постигнете модерна визия, те са запазени за любителите на винтидж стила. С тях кухнята ви ще изглежда като извадена от черно-бял френски филм. На тази снимка много интересен елемент е големият кухненски остров. За съжаление малко кухни разполага с достатъчно пространство за подобна мебел, но може да се вземе като вдъхновение и да го пресъздадете в по-малък и семпъл вариант, който да служи едновременно за работа и като маса за хранене.