Привлечете погледите с цветен акцент

Последна редакция на 19/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 739 пъти

И, разбира се, съвременната кухня не бива да е скучна. Макар и на почит да са простотата и изчистеността, това не означава да се откажете от свежестта, веселите цветове и разнообразието, а само да не прекалявате с тях. Ако всичко останало в кулинарната ви зона е бяло, сиво и/или дървено, то дори е препоръчително да разведрите обстановката с ярък акцент. Сами преценете как да постигнете това:

  • Поставете цветен кухненски гръб. Той може да бъде примерно стъклен или облицован с ярки плочки.
  • Акцентирайте върху пода или една от стените. Отличителен подов нюанс, изпълнен чрез теракот или саморазливна замазка или пък наситен стенен цвят, който контрастира с бялото обзавеждане. 
  • Фокусирайте вниманието върху осветлението. Прекрасен избор е да сложите няколко висящи от тавана ви лампи. Това ще бъде едновременно модерно и функционално. 

Свързано:

Идеи за кухня Как да се сдобиете със стилна съвременна кухня?

Ето че и съвременната металическо-бяла кухня може да бъде и цветна. Или поне разнообразна. На колажа са показани четири примера за това. Нека, първо, погледнем средната снимка. Тя показва само конкретен участък от стена. Но е достатъчна, за да добиете представа за кухнята. Шкафовете са бели с тъмно сиви дръжки. В една съвременна кухня това биха били и основните цветове из цялото помещение. А именно показаната зелена стена би била акцентът, който да внася весело настроение. И прибавянето на ваза със слънчево жълти цветя е чудесна идея. В долния десен ъгъл виждате по-далечен план на подобна кухня. Тук зеленото е по-бледо, но върши същата работа. А горното изображение показва вариант за разнообразяване с помощта на интересни и модернистични осветителни тела. Светлината е много важна, затова е и необходимо да е в голямо количество. С подобни висящи лампи, които грабват погледа от вратата, бихте получили и този практичен ефект. А вляво на колажа е показано съчетаването и на двете неща - впечатляващи висящи осветителни тела и привличаща вниманието разнообразна стена.