Цвят, топлина и жизненост

Последна редакция на 19/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 049 пъти

Португалската култура е много жива, шумна и цветна, доста близка до тази на българите и едновременно с това може да внесе нестандартна нотка в ежедневието ви. Гостоприемството и цветовете на Португалия ще направят кухнята ви топла и красива, интернационалната концепция пък може да ви вдъхнови да изпробвате нови рецепти или да разнообразите традиционните ястия. 
Преди да се решите на ремонт или освежаване на интериора – визуализирайте желанията и ги опишете в нашата форма за задаване на проекти. Услугата е напълно безплатна и ще ви даде възможност да получите различни предложения за изпълнението на идеите ви от опитните майстори, регистрирани на платформата на Maistorplus. Внесете духа на Португалия  в кухнята си или просто потърсете вдъхновение в нашата секция за идеи и съвети.

Свързано:

Идеи за кухня Внесете духа и цветовете на Португалия в кухнята

И за да сме сигурни, че сте се убедили в красотата и прекраснотонастроение, което португалските плочки могат да внесат в дома ви, сме подготвили и две последни снимки, с които да ви очароваме. На първата виждате великолепен модерен дизайн на кухня в средизаменомоерски стил. Тъмният под и белите стени са чудесно комбинирани с бели шкафове и красив кухненски остров в наситено синьо. Той е покрит от масивен дървен плот и допълнен от плетени високи столове. Модерните уреди са практично вградени в отделните модули. Плочките азулехос пък играят ролята на декоративно пано, което великолепно оформя пространството над печката. То е е в геометрични форми, с флорални мотиви. Избраните цветове са два нюанса на синьото и жълто. Без да се натрапва и да основен елемент от интериора, този акцент прекрасно подчертава красотата на помещението. На втората снимка ще видите едно по-голямо пано от плочки, оформено на стената зад кухненския плот. То е с по-дребни детайли и също с флорални мотиви. Цветовете са зелено, оранжево и синьо. Комбинирано е с отворени рафтове от масивно светло дърво и стена в нежно ментово за основа. Цялостният вид напомня ретро кухня от средата на миналия век и ни яренася в цветовете и духа на португалската култура.