Кухня с лилави стени

Последна редакция на 29/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 393 пъти

Загадъчният лилав цвят превзема интериора на домовете ни през 2018 година, според тежката дума на експертите в областта на вътрешния дизайн. Той се настанява удобно и в кулинарната зона. За да ви помогнем да бъдете в тон с последните тенденции, в настоящата статия сме ви подготвили специално подбрана колекция от кухни в лилаво, които ще ви очароват с елегантните си и стилни решения. А в случай че планирате основен или частичен кухненски ремонт, в платформата ни бързо и лесно ще откриете точните за целта професионалисти.  

Първата кухня, която ви представяме, заявява наситеното си лилаво присъствие чрез една от стените си. Същата се превръща в чудесен фон за изработените в светли и тъмни сиви нюанси уреди и шкафчета. Финалният резултат е впечатляващ контраст и изчистени линии.

Свързано:

Идеи за кухня 6 невероятни лилави кухни, които очароват с елегантност и стил

Представяме на вашето мнимание средно голяма кухня с трапезария в съвременен стил, където, където в центъра на интериорните събития са боядисаните в лилаво стени. Самата кухня е организирана в Г-образна форма, което в случая е много умело оползотворяване на пространството. Всички шкафчета на изработени от светло дърво и дизайнът им е максимално изчистен. Плотовете и кухненският гръб са направени от мрамор, съчетаващ в себе си сиви и бели шарки. Стената отляво започва с единичен шкаф долу, над който има средно висок шкаф. В съседство е разположена готварска печка с бели врати и черен капак, върху който виждаме поставени два големи кръгли бели тигана. Следва керамичен котлон отдясно, който е монтиран отделно. Непосредствено до него откриваме още един дървен шкаф с отворени рафтове, където са наредени бели чинии и бели чаши за кафе. Стената отсреща е изпълнена със светли дървени шкафчета на целия долен ред. Точно по средата ѝ е позиционирано малко прозорче с бяла доглама, а под него е поставена мивка с бяло правоъгълно корито. От двете страни на прозорчето, на фона на лилавата стена са закрепени две дървени шкафчета със стъклени витрини и решетъчни дървени рамки. Вътре в тях виждаме прозрачни стъклени чаши за вино и други питиета. В близкия до нас десен ъгъл ни очаква голяма правоъгълна трапезна маса, застлана с бяла покривка, подредени бели чинии и стъклени чаши. От лявата ѝ страна има три стола, облечени в бежови тапицерии.