Как да интегрираме червеното в кухнята?

Последна редакция на 17/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 2 045 пъти

Как точно може да се впише червеното във вашата кухня? То е силен цвят, който е директно асоцииран с храната. От зрелите домати до ароматните ягоди, от красивите червени люти чушки до хубаво прясно месо. Червеното е асоциация за свежест и качество на продуктите, които хапваме. Именно това го прави много естествено допълнение към всяка кухненска зона.

  • Добавете малък червен детайл. Това може да бъде декоративна купа за плодове, симпатична ваза с букет от свежи цветя или семпла апликация върху някоя от стените например. 
  • Решете кухненското обзавеждане в червено. Позволете на страстния цвят да завладее шкафчетата, масите и столовете или пък острова. 

Без значение дали смело ще се хвърлите на червената идея, внедрявайки я навсякъде, или просто искате малки фрагменти, които хармонично да оформят интериора – ние сме ви подготвили много идеи и вдъхновения, за да постигнете желания ефект.

Вижте още: Идеи за слънчева жълта кухня

Свързано:

Идеи за кухня Как умело да интегрираме червения цвят в кухнята

Погрешно е схващането, че в малка кухня не бива да се използват тъмни или ярки цветове. Да, за малки помещения най-често се предпочитат светлите тонове и неутрални нюанси, но тъмните цветове придават характер и много стил. Ето, например, тази чудесна градска кухня. Тя е малка, тясна, но едновременно с това много функционална, организирана, така че да е удобна за двама души и обзаведена в типичен модерен стил. Шкафовете са избрани в красив нюанс на червеното, който е идеално съчетан с метални елементи. Съвсем в тон са избрани и малките плочици, които оформят гърба на пространството за готвене. Когато обзавеждате малки кухни е по-добре да избирате по-дребни елементи - малки плочки и семпли декорации, оставете големите мотиви за по-просторни помещения. Въпреки ограничените размери, тази кухня е изцяло обзаведена с двойна печка, четири котлона, вградена микровълнова фурна, както и миялна машина. Оставено е и достатъчно място за шкафове за съхранение и всичко е оформено в красив и елегантен кът. Цветовете и материалите ѝ придават модерен и съвременен вид. Цялостният дизайн издава много характер, индивидуалност и силно изразено чувство за стил и естетика.