Кухнята и трапезарията носят приветлив уют

Последна редакция на 28/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 102 пъти

Продължаваме нашия оглед в кухнята, където се оказва, че шкафчетата на горен и долен ред също са изцяло решени в бяло. Същият е цветът и на плочките, избрани за кухненския гръб. Този цветови монопол в известна степен се нарушава от светлия дървен плот, само за да спаси помещението от прекомерна стерилност. Пускаме в ход въображението си за вероятните вкусотии, които се случват с помощта на двете вградени печки.

Що се отнася до апетитните резултати, те се сервират в трапезарията, която е представена отдясно. Освен обичайните за такава зона маса и столове за хранене, погледът ви несъмнено е бил придърпан от зелената мебел. Веднага ви разкриваме, че това всъщност е скрин, за който в спалнята не е останало място. Любопитен факт е, че рамкираното цветно произведение върху една от стените, собствениците са придобили срещу само 20 долара от Гватемала.

Свързано:

Идеи за кухня Преди и след: Ефектно и свежо преобразяване на невзрачен апартамент

Представяме на вашето внимание кухня и трапезария, които са се сдобили с показания тук вид след основно реновиране на апартамент от 20-е години на миналия век, от който са част. Веднага се забелязва интериорната линия, която двете зони следват, подчинена на белия цвят. При кухнята забелязваме, че всички вратички на шкафчетата и чекмеджетата, на двата реда, горе и долу, са бели. Този цвят не е избран случайно - освен че е класически, той има свойството да отразява светлината, което допълнително увеличава осветеността на пространството. Кухненският гръб е направен с шахматно налепени бели правоъгълни плочки. По средата вдясно откриваме готварска печка с газови котлони, върху които е оставена жълта тенджера. Точно над нея е микровълнова фурна с дигитално управление. Поглеждаме към трапезарията, където гостоприемно ни очаква бяла правоъгълна трапезарна маса с декоративна жълта покривка на бели фигури, която минава през средата, надлъжно. Под масата е постлан светлокафяв мокет, а около са подредени бели столове за хранене, като в два от тях откриваме черно-бели декоративни възглавнички. Зелената секция, която се вижда отляво, е скрин с шест чекмеджета, разпределени три по три вляво и вдясно. Над дългата дясна част на масата е окачено произведение с цветна рисунка и надписи, поставено в дървена рамка.