Цялостна вентилационна система

Последна редакция на 24/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 690 пъти

Реално цялостна вентилационна система е приложима за всички помещения и зони в дома, взети заедно. В това число влиза и кухнята. Въпреки че е свързан с по-значителни първоначални разходи, този вариант за регулярно обновяване на въздуха ви осигурява отличен микроклимат за живеене. Чудесен пример за това са пасивните къщи. В тях, благодарение на интелигентни вентилационни решения, целогодишно се поддържа постоянна температура. Без да е необходимо да се отворят прозорци, въздухът е винаги свеж и чист, заради специалната непрекъснато преработваща и филтрираща инсталация.  

А какъв е вашият избор за вентилация на кухня? Разкрийте своя опит във форума или напишете коментар под тази статия. При необходимост от помощ да вземете оптимално вентилационно решение за дома си, в MaistorPlus ще откриете препоръчани специалисти. Свържете се бързо и лесно с тях, като направите безплатна заявка още днес и в рамките на денонощие ще получите разнообразни оферти в отговор. Разгледайте кандидатурите, запознайте се с профилите на изпълнителите и с техните репутации. Можете да поканите няколко майстори на оглед, без това да ви обвързва с наемане. Започнете работа с този, който максимално покрива изискванията ви, а след приключване на задачата, споделете отзива си в сайта.

Свързано:

Идеи за кухня Кои са ефективните решения за вентилация на кухня?

Представяме на вашето внимание просторна кухня в модерен стил, в която преобладават белите тонове. Интересно решение е изборът на бетонен под. Въпреки хладината, която излъчва, той има своите предимства, свързани най-вече с лесното му почистване. Кухненското оборудване е организирано Г-образно отдясно и в права редица отляво. В лявата част откриваме хладилник с две врати, а непосредствено до него са вградена фурна и вградена микровълнова печка. Под и над тези кухненски уреди има бели кухненски шкафчета. В средата на помещението е поставен кухненски остров с дървен плот, при който е монтирана мивка с кръгло корито. В близкия десен ъгъл забелязваме част от керамичен плот с котлони, над който виждаме абсорбатор. Долния и горния ред на стената отдясно са заети със затворени кухненски шкафчета и чекмеджета с бели лъскави вратички. Плотът тук също е дървен и откриваме още една мивка. В дъното на стаята е поставена правоъгълна дървена трапезна маса, около която има няколко стола за хранене. Точно до масата се вижда хоризонтален прозорец, пред който светлината влиза свободно в кухнята, без да е възпрепятствана от щори или завеси. На перваза на прозореца са подредени керамични саксии с цветя. На тавана са монтирани лунички, там виждаме и част от изградена цялостна вентилационна система.