Кои са ефективните решения за вентилация на кухня?

Последна редакция на 28/03/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 1 727 пъти

Каквито и вкусни предложения да има по заведенията, мнозина от нас ще се съгласят, че е най-добре да си приготвяме храната вкъщи. Поне през повечето време. Така знаем какво точно сме вложили в нея, като продукти, а и нищо не може да замени уюта от домашно приготвени гозби и сладкиши. Всичко това обаче върви в комплект с букет от аромати, които изпълват кулинарната зона. Това ни кара да се замислим за ефективни решения за вентилация на кухня, които да направят въздуха в същата приятен и свеж за дишане.

Дискусия по темата са започнали нашите приятели от форум “Направи сам”. В него можете да откриете отговори на още множество важни въпроси, свързани с изграждането и ремонта на дома. Съветите, които споделят потребителите, относно вентилация на кухня, ще ви бъдат полезни, особено ако се интересувате от прилагането им в къща. Вие също можете да се включите, като споделите предложения и личен опит. А в случай че се нуждаете от професионални вентилационни решения за дома си, свържете се напълно безплатно със специалистите в нашия сайт.

Свързано:

Идеи за кухня Кои са ефективните решения за вентилация на кухня?

Готвенето на вкусни ястия и изкушаващи десерти е след основните дейности в кулинарния кът на всеки дом. Приготвянето на разнообразни рецепти обаче е свързано с отделяне на изпарения, аромати, които правят въздуха по-тежък за дишане. Същото прави и отоплението. Затова е важно да се търсят ефективни решения за вентилация на кухня. В публикацията, част от която е настоящата снимка, ви даваме няколко такива, с помощта на нашите приятели от форум "Направи сам". А сега ще разгледаме този колаж от три снимки, където са представени две кухни и част от вентилационна система. Започваме с една съвременна кухня, показана отляво. Тя е организирана Г-образно, като разполага и с кухненски остров в средата. Кухненските шкафчета на долнияред, както и тези пи острова, с в светъл зелен цвят. Плотовете са графитено сиви, а газов котлон виждаме монтиран на кухненския остров. Точно над него е инсталиран голям метален абсорбатор. На стената отляво, виждаме сини кухненски шкафчета на втори ред, под които има и открити рафтове. Там са подредени стъклени и порцеланови чаши и чинии. Мивката е разположена отдясно, а над нея се вижда следно голям прозорец. Таванът е с дървени греди. Преместваме се при друга съвременна кухня, долу вдясно. Там кухненските шкафчета и кухненският остров са в лилав нюанс, а плотът при последния е мраморен. Отляво забелязваме иноксов двукрил хладилник, а непосредствено до него е вградената фурна. Котлоните са монтирани отделна, при отсрещната стена, а над тях има аспиратор. Липсват шкафчета на горния ред, вместо тях са поставени открити рафтове. В дясната част на кухнята е обособен малък работен кът. Той се състои от компактно бяло бюро с червен стол зад него и бял шкаф отляво.