Оранжевите елементи в кухнята

Последна редакция на 19/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 1 467 пъти

Един от най-лесните варианти за добавяне на оранжева нотка в кухненската зона е да подберете някоя мебел в този цвят - може това да са столовете, етажерка или шкаф - нещо по-забележимо, но не и твърде натрапчиво като размери. Като добавите и няколко кухненски пособия в същия цвят, ще създадете усещането за завършеност в стаята. Разбира се, внимателно обмислете как оранжевото ще се съчетае с шкафовете, настилката и цвета на стените. При наличието на такъв силен цвят е добре всичко останало да е по-неутрално или да има най-много още един по-изявен цвят.

Надяваме се нашите предложения да са ви вдъхновили и да сме ви представили идеи, които да осъществите и във вашия дом. Опитните професионалисти, регистрирани на сайта ни, могат да ви бъдат от полза при реализирането на вашия проект. Заявете го напълно безплатно и изберете изпълнител спрямо личните ви изисквания и предпочитания.

Свързано:

Идеи за кухня Оранжевият цвят в кухнята

Кухнята, представена на снимката вляво, се отличава с изчистен дизайн, наблягащ на по-неутралните цветове. Първото ниво кухненски шкафове под плота са изцяло в бяло, докато тези над тях са избрани в кафяво с нотки на сиво. Самият плот е тъмен, както и кухненският гръб. Продължението на кухнята в дясната част на помещението е заета от шкафове по цялата дължина на стената, като тук е акцентирано върху ярка оранжева етажерка, служеща за декорация. Вдясно виждаме п-образна кухня в характерната комбинация от светли тонове на синьото и оранжевото. Под прозореца с дървена дограма се намира мивката, а вдясно от нея са позиционирани различните кухненски уреди, над които са монтирани и второ ниво кухненски шкафове. Бар-плот отделя тази зона от останалата част на помещението. Там откриваме оранжеви столове, комбинирани с пердета, както и други по-дребни детайли из кухненското пространство, подбрани в същия нюанс. Подът, плочките между двете нива шкафове, кухненският плот, както и таванът са в много светли тонове, които да дадат пространство на по-наситените цветове.