Защо да изберете именно цвят мента?

Последна редакция на 29/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 982 пъти

Мента е нюанс на зеленото. Той е нежен, пастелен цвят, който се вписва чудесно в почти всеки интериор. Толкова естествен и красив,  създава цветен акцент, който разчупва атмосферата и вкарва лек прохладен отенък и свежест в помещението. Може да бъде използван в различни комбинации.

  • Избирате измежду вариантите да боядисате цяла стена, да се обзаведете с подбрани мебели или дори само с уреди и прибори, които да загатват цялостната концепция.
  • Великолепни съчетания могат са се направят с различни контрастни цветове от елегантното светло бежово, през шоколадово кафяво, до смело ярко жълто.
  • Като странен и не много типичен представител на цветовата гама, не е първото нещо, за което се сещате, когато стане дума за кухни. Въпреки това ментовото е великолепна основа, върху която да се наслагват други елементи, багри и детайли, за да създадат заедно впечатляваща интериорна картина. 

Вижте още: Дървените кухни - топлина и уют за цялото семейство

Свързано:

Идеи за кухня Как да внесем ментова свежест в своята ретро кухня?

Ментовият цвят също има различни нюанси - може да бъде както почти бял, така и красиво наситен. ой е много широко приложим, съчетава се чудесно с други цветове и внася разнообразие и усещане за свежест. Подготвили сме ви няколко идеи за това къде и как да използвате този великолепен нюанс на зеленото. На първата картинка сме побрали красива печка в цвят мента, която е комбинирана с бяло, черно и бежово, с ретро нотки. Резултатът е чудесна хармония, контраст и елегантен вид на кухнята. На втората снимка сме подбрали по-цветен и весел мотив - кухня, за чиито шкафове е избран ментов цвят. Той е елегантно комбиниран със светло дърво, уреди от неръждаема стомана и цветни лампи, които наподобяват пролетни цветя в нежен прасковен цвят. Кухнята е много красива, свежа и приветлива. Третата снимка можем да опишем дори само с една дума - стил. Великолепно съчетание от много бледо ментово зелено с бяло и светло дърво, ретро мотиви и красиви съдове. Освен много функционална, тази кухня и е и елегантна, семпла и изцяло в стила и звученето на винтидж модата. Използвани са изцяло естествени материали и е заложено на удобството - голяма мивка, много място за съхранение, както и чудесно пространство за готвене.