Изящна кухненска маса със стъклен плот

Последна редакция на 18/04/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 2 109 пъти

Кухненската маса със стъклен плот е съчетание между лукс и практичност. Тази маса придава напълно различна визия на вашата кухня, особено ако сте заложили на по-изтънчен стил.

Цените при този вид маси варират между 700 и 1000лв. Вероятните променливи са следните:

  • Размерите на масата;
  • Използваните материали;
  • Използваните цветове;
  • Срока на изпълнение на поръчката.

Тази маса е естетически красива, но изисква малко повече внимание, защото стъклото, макар и здраво, е чуплив материал. Тя обаче дава свободата да изберете каквито искате кухненски столове. Те могат да бъдат както обикновени дървени столове, така и по-изискани – кожени или с мека подплата.

Свързано:

Идеи за кухня Кухненски маси - цени

На снимката се вижда голяма семейна кухненска маса, чийто плот е от стъкло. Краката й са от дърво. Те са кръстосани и масивно изглеждащи. Върху стъкления плот няма покривка. Виждат се четири подноса и четири чинии за основно ястие, поставени върху него. Те са в кафяв цвят. Вижда се бутилка, оставена в кофичка с лед да се изстудява. Две свещи, сложени в пищни свещници, са основната декорация на тази маса. В ъгъла на помещението се вижда саксийно цвете. До него достига обилно количество светлина, благодарение на големият прозорец, който осветява стаята. Едната стена имитира малки тухлички, залепени една за друга, докато другата – по-скоро наподобява широки квадрати. Шест дървени стола с меки седалки са наредени около масата със стъклен плот. До стената се вижда дървен скрин. Върху него се забелязват ябълки, захлупени с прозрачен похлупак, за да запазят свежестта си. Има и висока ваза с потопени в нея цветя. На стената има окачена картина. Произведението на изкуството придава на помещението по-изтънчен вид. Подът е покрит с паркет, но в частта, която е под масата, е застлана с мокет. Тоновете са съобразени така добре, не да се бият един с друг, а плавно да се преливат и допълват.