Как съчетаваме тъмно дърво и синьо в малки и големи кухни

Последна редакция на 19/03/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 266 пъти

Ако разполагате с голямо помещение за кухня, имате уникания шанс да се развихрите и да изберете тъмните цветове като стилна комбинация за дизайна:

  • Тъмно дърво с красиво приглушено синьо, в комбинация с метални отблясъци, ще придадат на просторната ви кухня  елегантност, стил и ретро нотка. Но не всяко помещение предлага достатъчно простраснсвко, което да запълните с подобни мебели.
  • За по-малки кухни този комбинацията също е възможна, но трябва да е в съчетание със светли стени, дограма или плотове, които да отварят и да правят помещението оптически по-голямо. В това съчетание ще постигнете прекрасен, напомнящ вечер на морския бряг вид, който ще носи елегантността на тъмното дърво, съчетано с класическата комбинация бяло и синьо. Така постигате игриво и същевременно стилно внушение. 

Свързано:

Идеи за кухня Кухня в тъмно дърво и синьо

Представяме ви тази уникална малка кухня в рустик стил, която е прекрасно оформена със сини шкафове и кухненски остров в цвят череша. Въпреки малкото пространство и тъмните цветове кухнята изглежда изключително стилна, уютна и кокетна. Шкафовете и рафтовете са в красиво убито синьо, което придава усещането за планинска хижа. Въпреки, че е студен цвят, в комбинация с тъмното дърво цялостното усещане е за топлина и комфорт. Шкафовете са с класически дизайн и семпла декорация, осигурено е много пространство за съхранение и мястото е много оптимизирано и функционално. Големият дървен остров е чудесно място за работа или хранене, с покритието му от неръждаема стомана, осигурява удобство при готвене и почистване. Избран е красив и много класически абажур с три лампи, които дават мека светлина, достатъчно за комфортна работа. Декорациите до изграждат цялостния стил - естествени матирали в обли форми, които допълват усещането за малка селска вила. Уредите от неръждаема стомана са елегантно имплементирани в дизайна като по никакъв начин не го изменят, напротив - идеално се вписват в цялостния стил.