Стил, елегантност и лукс

Последна редакция на 18/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 341 пъти

Има нещо в тъмното дърво, което извиква бързи асоциации с лукс. Може би е подсъзнателната връзка със старинни мебели и отминали епохи, но то винаги носи красива елегантност и стил. В миналото черешата и махагонът са били маркер за богатство и добър вкус. В днешно време шкафовете в притъмнени нюанси се предлагат в разнообразни материали и тонове, напълно достъпни и широко приложими. Гравирани, със украси или в елегантен минималистичен стил – тъмнокафявата дървесина се е приевърнала в класика, която много хора предпочитат.

В тази статия ви представяме идеи как да я съчетаете със сини мотиви в кухнята и да създадете един наистина елегантна визия и атмосфера. За да си осигурите наистина безупречен дизайн можете да се обърнете към интериорен дизайнер, който да подготви проект за вашето кулинарно помещение. Можете да разчитате и на специалистите по ремонт на кухня, регистрирани в нашия сайт, ако планирате по-мащабни промени. 

Свързано:

Идеи за кухня Кухня в тъмно дърво и синьо

Представяме ви този изключително семпъл и изчистен дизайн, на който е придаден чаровен стил благодарение на сините елементи, комбинирани с тъмно дърво. Избраната кухня е малка и семпла, но красиво декорирана и много функционална. Пространството е разчупено като стената е боядисана в два контрастни цвята, а мебелите са съчетани с тях. За горната част е избрано класическо бяло - то отваря пространството и прави малката кухня да изглежда по-голяма. На тази част от стената е монтиран и удобен висок бял шкаф, който осигурява много място и допълва пространството за съхранение. В долната си част стената е боядисана в красиво кобалтово синьо. В този цвят са подбрани и долните шкафове. Тази обединеност на основа и мебел създава хомогенност и е изключително подходящо за малки помещения. За плота е избрано красиво тъмно дърво, което чудесно изпъква на синьото. За придаване на блясък и допълване на интериора са подбрани уреди от неръждаема стомана и елегантна ретро мивка. Чудесен акцент са и металните дръжки на шкафовете, които внасят изискан шик. Масата и столовете са от същото тъмно дърво, което обединява помещението и доизгражда дизайна.