Тъмно дърво, естествени материали и ярки светлини

Последна редакция на 19/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 2 392 пъти

Въпреки че светлото дърво е по-подходящо за малки помещения, акцентът през 2018 ще е тъмната дървесина. Тя придава изключителен стил и усещане за лукс в жилището.

  • Тъмните кафяви нюанси внасят красив шоколадов привкус на всеки интериор и го правят изключително уютен и стилен. В комбинация с него, за да се постигне усещането за по-голямо пространство се съчетават големи и ярки осветителни тела.
  • Друг модерен елемент е коркът, който освен за подове се използва и в мебелите. Той е добра топлоизолация, като в същото време има чудесни звукопоглъщащи свойства. Подовете от корк намаляват шума от стъпки и са много приятни заради топлината, която запазват. Тенденция за идната година е коркът все по-често да се ползва, ставайки значим интериорен елемент.

Свързано:

Идеи за кухня Интериорни тенденции през 2018 година

Преставаме ви великолепен дизайн на кухня, който ще е изключително модерен през следващата година. Изчистен и с красиви линии, този дизайн ще придаде на луксозен вид на помещението. Цялата основа - подът и таванът са решени в бяло, за да може на тях да изпъкват останалите елементи. Шкафовете са от елегантно тъмно дърво, което е винаги актуално и въпреки, че е по-подходящо за просторни помещения, в подходящата комбинация може да бъде чудесна решения за различни по размер кухни. Шкафовете са големи, удобни и много на брой, с разчупен дизайн, а в тях красиво са вградени модерни електроуреди. Мивката е подбрана в ретро стил, който се вписва в цялостното звучене. За удобство е поставен кухненски остров от същтото дърво, който може да се използва както за работа, така и за хранене, тъй като към него са добавени удобни високи столове. Цвят и блясък са добавени благодарение на лампите, които са големи и в индустриален стил. Цялостен вид е постигнат чрез добавянето на малки елементи и декорации - купа за плодове, бурканчета за подправки и други. Изключително удобно и красиво допълнение е кухненският ъгъл, който може да служи за хранене и събиране на семейството. Той е изцяло издържан в стила на останалата част от помещението.