Комбинирайте със замах

Последна редакция на 20/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 835 пъти

Кой е казал, че ако кухнята ви е в зелено не може да вкарате и друг цветен елемент? Бъдете смели и комбинирайте със замах. Подбередете внимателно цветове, които си подхождат и ги степенувайте:

  • ако зеленото е водещо, нека по-малките елементи да са например оранжеви или сини;
  • черното също ще създаде прекрасен контраст в светлата кухня;
  • ограничете избора си до не повече от четири цвята, за да създадете едновременно разчупен, но стилен и изискан дизайн.

Придържайте се към минималистичния стил, за да постигнете ефект на модерна и функционална кухня, в която всички ще се чувстват комфортно. Дизайнерите в платформата могат да ви посъветват за това как да постигнете желания резултат и да създадете мечтаната кухня в минималистичен стил и зелени акценти.

Свързано:

Идеи за кухня Минималистична кухня в зелено

Съчетанието между зелено и оранжево може да ви се струва твърде смело или прекалено ярко, но в комбинация със семпъл дизайн и елегантни форми се превръща в изключително стилно дизайнерско решение, което ще придаде характер и уникалност на кухнята ви и ще носи настроение на цялото семейство. Тук ви представяме една идея за точно тази комбинация от цветове. Семплият минималистичен дизайн отново е с основа бели шкафове - красиви, изчистени и елегантни. Характерните геометрични форми можете да забележите не само в цялостния дизайн, но и в малките елементи - дръжките на шкафовете, например и изключително модератата и стилна мивка. Тук са обединени плотът и стената - освен като материал и като цвят. Красиво зелено оформя тази ниша, която е като пролетен прозорец и създава изключителна свежест и характер на кухнята. За да се раздвижи още повече вида са подбрани аксесоари в ярка оранжево и красиво контрастиращо черно. Те допълват палитрата и правят кухненския бокс наистина уникален.