Бъдете смели

Последна редакция на 20/04/2024 от Биляна Нинова
Източник | Видяно 1 841 пъти

Много хора се страхуват да изберат ярък цвят за помещенията си, защото смятат, че той е задължаващ и може да им омръзне или след време да не им харесва. Ако се притеснявате да се спрете на зеленото за основен цвят за вашата кухня, започнете с малък елемент, например една стена. Подберете цвят, който най-много ще пасне на характера и усещането, което искате да създадете, и го имплементирайте в части от кухнята – боядисайте малка стена или купете столове, които ще разчупят интериора. В последствие можете да добавяте елементи, които ще внесат още цвят, интегрирайте чудесни кухненски принадлежности в зелено, които да добавите към новата си концепция. А ако сте решили да сте смели и да промените изцяло дизайна на кухнята, придържайте се към някои основни правила в минималистичния дизайн:

  • Изберете семпли, изчистени и геометрични форми.
  • Спрете се на по-неутрален цвят за основа – бяло, сиво или светло дърво.
  • Съобразете се с размерите и осветеността на помещението.
  • За цветния елемент се спрете на един нюанс на зеленото и се придържайте към него.
  • За още цвят комбинирайте с други ярки тонове.
  • Ако прецените, че ремонтите не са вашата сила, обърнете се към специалист. Така ще спестите усилия и нерви, а резултатът ще е професионален.

Свързано:

Идеи за кухня Минималистична кухня в зелено

Прекрасно съчетание от светло дърво и ярко зелено. Тази кухня е чудесен пример за модерен, семпъл и изключително ефектен дизайн, който може лесно да бъде постигнат дори в малки помещения. Подбраните шкафове са много семпли - от светло дърво, което се съчетава с почти всички светове, които можете да изберете в последствие за стената. Шкафовете са много и идеално разположени така, че да увеличават просраниството и да създават място, вместо да го заемат. Вградената модерна печка освен красив метален блясък, добавя и още функционалност - позиционирана е точно между мивката и плотовете, така че да е максимално удобно и лесно готвенето. Самите плотове са подрани в светла керамика, която се свързана с останалата част от дизайна и е същия цвят като пода на кухнята. Това елегантно обединява интериора и оформя кухнята. Стените са боядисани в смело зелено - чудесен избор, който създава свежо и приятно усещане и придава характер на помещението. В допълнение към функционалността е избрана и семпла маса с два стола в по-тъмно дърво, която създава фокус на помещението и добавя място за работа и хранене. Масата е в комплект със столове в същия стил е елегантно декорирана с бяла ваза, която, заедно със саксиите и красивите дървени купи за плодове, придават завършен вида на помещението.