П-образната малка кухня

Последна редакция на 25/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 3 816 пъти

Ако разполагате с малко квадратно пространство, което да превърнете в мечтаната кухня, може да се спрете на П-образния дизайн. Той осигурява повече работна площ и повече шкафове за вашата посуда. Позиционирането обикновено се съобразява с прозореца. Характерно решение в такива случаи е мивката да се намира непосредствено под прозореца, но това далеч не е задължително. Тази зона може да се използва и за поставянето на декоративни елементи, като вази с цветя, саксии с подправки или колекцията ви от готварски книги. Може да наблегнете изцяло и само на едно ниво кухненски шкафове, а над кухненския плот да поставите малки етажерки, които да осигуряват бърз достъп до продукти и подправки, често използвани от вас. Ако по този начин не ви достигат шкафове, в които да приберете всички принадлежности, може да се ориентирате и към изработването на второ ниво кухненски рафтове, които да бъдат монтирани на определено отстояние от кухненския плот.

Независимо от площта на вашата кухня и нейните характерни особености, тя винаги може да бъде превърната в прекрасно и уютно място, в което готвенето да е истинско удоволствие. Специалистите, занимаващи се с интериорен дизайн, които са регистрирани на нашия сайт, могат да ви помогнат в това начинание. Заявете проект напълно безплатно и изберете офертата, която отговаря на вашите нужди.

Свързано:

Идеи за кухня Идеи за малка и стилна кухня

П-образните кухни са много добро решение за малки квадратни пространства. Те позволяват работната площ да се разгърне и същевременно под кухненския плот да бъдат поместени всички необходими кухненски уреди. В зависимост от разположението на кухнята, прозорецът в нея може да бъде превърнат в акцентът, около който е съобразено цялостното разположение на П-кухнята. При избора на такъв дизайн обикновено мивката се позиционира под прозореца, но това не е задължително. Определящ фактор е наличието на естествена светлина. Ако прозорецът така или иначе не осигурява достатъчно такава, то мивката може да бъде разположена и в някоя друга част на помещението.