Цветно бягство в еклектичата кухня

Последна редакция на 29/03/2024 от Станислава Йорданова
Източник | Видяно 1 148 пъти

Време е за едно цветно бягство. Стерилната бяла среда намира място из цялата къща, като започнем от банята. Не е нужно да се придържаме към класическата визия, когато заложим на еклектичния стил.

  • Изобилието от цветове е една от характеристиките му и затова не се колебайте да заложите на многоцветната гама. Важното е да изберете нюанси, които са съвместими и си пасват чудесно заедно.
  • Напоследък тъмно зеленото се комбинира със сиво, червеното с бяло, а синята гама очарова с морски полъх.
  • Шарените пердета нека да бъдат комбинирани със семплите завеси, а приборите могат да разчупват атмосферата.
  • Добавянето на подобна среда ще създаде уютна и приветлива обстановка, а без много усилия ще вдъхнете еклектизъм в любимото помещение.

Свързано:

Идеи за кухня Еклектичен стил в интериора на кухнята

Истински живот и вдъхновение лъха от трите представени изображения. Всяка едно от тях носи собствена визия, но еклектичният стил не остава незабелязан. Първата кухня се характеризира с интересни детайли, на фона на които изпъква приветлива стая. Използвани са различни геометрични форми за шкафовете. Те се отличават и по различни материи и нюанси. Плотът е метален, а сивото пасва чудесно на бялата основа. Бар столовете са малки. Използването им решава проблема със сядането около плота. Те са чудесно решение за кухнята, а изборът им е огромен. Подът е дървен, което дава усещане за уют. Комфортът е създаден с малките елементи, като шарената кърпа, окачена на вратата на фурната или пъстрите осветителни тела, висящи в центъра. Розовото властва във втората част на колажа. Нестандартният цвят е избран за основен, а атмосферата, която създава, говори за топлота и комфорт. Всичко си има определено място, което създава усещане за подреденост и конкретност. Зелените нотки са поставени най-отгоре на стените и докосват тавана. Те разчупват интериора. В тон с тях е и кухненското гръбче. Именно ябълковото зелено в комбинация с класическото черно е предпочетено за последната снимка. Макар тъмното да се избягва за интериора на кухнята, тук драматичното му влияние се усеща. Има множество шкафове, за да може всичко да е прибрано на място.