Създайте илюзия за простор в малката кухня

Последна редакция на 29/03/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 873 пъти

Когато разполагате с малко място, не ви остава друг вариант освен да си поиграете с цветовете и светлината, за да получите поне усещане за по-обширно пространство. Най-добрият избор е бялото. То отразява и излъчва светлина, създава внушение за безкрай, за чистота, за шир. Съчетайте го с тъмен под, за да имате дълбочина. Шареният теракот примерно също е чудесна идея. Разнообразете с дървени плотове или маса, столове. Те ще внесат топлота и уют.

Ако смятате, че се нуждаете от професионална помощ за обзавеждане или ремонт на малка кухня, не се колебайте да се свържете с доказаните специалисти, които са регистрирани в MaistorPlus. За целта само заявете проекта си, напълно безплатно и без обвързване и в кратък срок ще получите в отговор атрактивни оферти. Сравнете ги, запознайте се с профилите и репутациите на отзовалите се изпълнители и се спрете на този, който най-добре покрива изискванията ви. 

Свързано:

Идеи за кухня Направете малката кухня функционална и удобна с 4 лесни трика!

На изображението са показани два примера за бели кухни. първо, обърнете внимание на десния. Тук шкафовете, масата и стените са бели. Но интересен акцент придава текстурата на стените около мивката и печката. Залепените там бели плочки имитират тухли. Погледът привлича и прекрасния пъстър под. В тон с него са и синьо-зелените касетки, които са поставени на рафтовете, за да играят ролята на шкафчета. Плотовете и столовете пък са дървени. Те създават усещане за топлота и уют. Сиви са само абсорбаторът и печката, които придават и лека модернистичност на стила в интериора на помещението. Левият пример е доста подобен. Но обърнете внимание колко по-малко е това помещение. Затова и тук всичко е подредено по далеч по-компактен начин. А също така липсва маса. Но въпреки квадратурата белият цвят и светлината успяват да създадат чувство за широта. Тук дори съдовете, които са подредени по рафтовете, са бели. Подът не е черен, но е тъмно кафяв, което създава дълбочина. И тук плотовете са дървени със същата цел - да създават уют и чувство за топлота.