Твърде много се увличате по модата

Последна редакция на 20/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 669 пъти

Списания, онлайн сайтове, социални мрежи, телевизионни предавания - интериорни идеи ви връхлитат отвсякъде. И всичко ви харесва. Модата се променя динамично. Тъкмо преустройвате хола си според една тенденция и тя е заменена от друга. Опциите за нежелателния резултат, който ще получите в следствие на неразумното следване на модерното, са три:

  • Непрестанно да трупате несъчетаеми помежду си елементи от различни стилове и накрая да потънете в задушаващата им клопка;
  • Да се разорите напълно в опита си да предекорирате изцяло апартамента си според всяка нова тенденция;
  • Да обзаведете жилището си по начин, който е модерен днес, но не и утре. Но с който ще живеете през следващите десет години, без дори да отговаря на личния ви стил.

Затова, колкото и екзалтирани да сте, щом видите страхотно модно обзавеждане в някой каталог, не се втурвайте моментално към мебелния магазин. Извличайте най-хубавото и най-отговарящото на вашия собствен стил от всеки пример, на който вниманието ви се задържи.

Свързано:

Идеи за кухня 4 грешки, които да избягвате, за да запазите уюта и хармонията в дома си

На изображението виждате една кухня, която има потенциала лесно да бъде поправена. Но в момента тя представлява безвкусно комбиниране на различни стилови елементи. Дървото на плотовете, масата и паркета е напълно различно. Но ако дори само масата бъде сменена с по-подходяща, помещението би придобило изцяло нов вид. Техниката тук е в металически и черни цветове. В комбинация към нея са столовете в същото съчетание. Ако те бъдат комбинирани с новата дървена маса, помещението би станало далеч по-уютно. Плочките по стената са черно-бели. Макар и шарени, те дори биха могли да останат. Но килимчето под масата е напълно излишно. Подът е с паркет, така че той излъчва достатъчно топлина и уют. Обърнете внимание на сините шкафове. Сами по себе си те са чудесни, но сред останалата еклектика на цветове и материи идват малко в повече. Забележете и осветителните тела - би трябвало да са еднакви и е препоръчително да са като по-семплото - само с крушка. Ако желаете да промените цветовете, но не и целите мебели, бихте могли да ги облепите с фолио.