Тенденцията е за металическо и бяло

Последна редакция на 20/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 1 923 пъти

Някога кухненските уреди бяха бели. А доскоро най-търсени бяха черните. Но цветът на днешния ден е сивото, металическото. И добрата новина е, че имате различни начини да го поканите в кухнята си:

  • Печки, хладилници, абсорбатори и каквито други уреди се сетите. Иноксовият нюанс сред кухненското оборудване е все по-често срещано явление в съвременния интериор. 
  • Прибори за готвене - тенджери, тигани, черпаци. Сега те вече ще участват в кулинарния ви кът не само с практичната си роля, но и в качеството си на актуални аксесоари.  
  • Комбинация от металическо и бяло. Симбиозата между двете е много сполучлива и чудесно се балансира с топлотата, която дървото излъчва. Затова ако комбинирате тези три материи/цвята, ще се сдобиете с уютна и съвременна кухня. И най-важното - по този начин ще запазите чистотата и простотата на помещението. 

Свързано:

Идеи за кухня Как да се сдобиете със стилна съвременна кухня?

На изображението са показани две съвременни кухни. Всяка от тях съчетава белите кухненски шкафове, металическите уреди и повърхности и дървото. Бялото е чистота, сивото внася лека студенина, но тя веднага бива компенсирана от уюта на дървесината. В левия пример дървени са масата, столовете и част от плота. Подът е сив и се връзва идеално с металическите печка, абсорбатор и плот. Една от стените - върху която е и акцентът, е със сиви плочки с интересна текстура. Шкафовете и стените са бели. Трите използвани цвята хармонично преливат един в друг и се допълват. Използвани са няколко лампи, на рафтовете се виждат буркани, купи и други. Всичко това е характерно за съвременната кухня. Десният пример е подобен. Но тъй като тук дърво е използвано само в паркета - и то в тъмен нюанс, а сивото е в по-голямо количество, кухнята излъчва лека студенина. Лампите отново са много. Но отсъства интересен акцент. Въпреки това забележете, че в дъното леко се вижда друго помещение - вероятно дневната. Там цветовете са коренно различни - пъстри и свежи. В такъв случай една умерена кухня като показаната е перфектният балансьор.