Малка мансардна кухня в индустриален стил

Последна редакция на 19/04/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 3 187 пъти

Ключов момент за малките подпокривни помещения е оптималното оползотворяване на наличното пространство. Когато става въпрос за кухня, то трябва да се помисли къде ще бъдат подредени уредите, изискващи достъп до вода и доколко тяхното позициониране подлежи на промени. В случая частта от кухнята, където ще се оперира най-активно, е разположена в дъното на стаята и е преградена от останалата част на помещението с бар-плот, върху който е разположена мивката. Почти на същото ниво вдясно са поместени кухненски шкафове на две нива, които осигуряват достатъчно място за съхранение, което без тях би било недостатъчно. Черният хладилник заедно с високите медни столчета са акцентите в тази иначе много изчистена цветово кухня. 

Има ли вашата кухня нужда от освежаване? Ако в главата ви се въртят идеи, които искате да реализирате с помощта на доказани професионалисти, то те ви очакват на нашия сайт. Заявете проект безплатно и изберете офертата, която отговаря на вашите очаквания и бюджет.

Свързано:

Идеи за кухня Вдъхновяващи идеи за кухня в индустриален стил

В тази мансардна кухня виждаме типичен пример за индустриален стил - елементите, които често се използват в подобен тип кухни и тук са широко застъпени. Всички кухненски мебели са изградени изцяло от неръждаема стомана, а за стената в дъното е използван добре познатия метро фаянс. Въпреки скосените тавани, помещението изглежда широко и светло, благодарение на прозорците, разположени както отляво на кухненската зона, така и на покрива. Бар-плот умело обособява кухненската част от останалото пространство, завършвайки с високи и елегантни дизайнерски столове в меден цвят. Те са топлият елемент, който се съчетава с трегерите от естествено дърво на тавана. Заедно с тях и черният хладилник е приятен акцент на фона на стоманата, заобикаляща ги в цялата кухня. Стените са боядисани в бяло, какъвто е цветът и на фаянса. Това компенсира за загубата на височина в скосените части и създава усещането за повече обем. Вдясно от бар-плота е поместен шкаф на две нива, следващ извивките на скосения таван и осигуряващ място за съхранение на кухненските пособия, които се използват по-рядко. Пред шкафа се намира помощната масичка отново на две нива, която внася ретро усещане в иначе модерната индустриална кухня.