Отделете време за номериране на вратите и чекмеджетата

Последна редакция на 29/03/2024 от Дора Пенкова
Източник | Видяно 2 012 пъти

Ключова първа стъпка при подготовката е да номерирате вратите и чекмеджетата, за да не гадаете тяхното място след като приключите с боядисването. Това ще ви спести много време и усилия да отгатнете правилното място на всеки компонент. За целта можете или с молив да ги номерирате от вътрешната част или да поставите лепенки, които ще можете лесно да отстраните впоследствие.

Когато сте готови с номерирането, може да се заемете с разглобяването на вратичките и чекмеджетата. Важно е да махнете всички дръжки и панти, за да може да боядисате равномерно. Не пестете време, оставяйки тези елементи неразглобени, защото това може да ви създаде главоболия на по-късен етап и боядисването около тези елементи да се окаже много по-времеемко, отколкото тяхното разглобяване. Ако решите да боядисате пантите и дръжките заедно със самите вратички, имайте предвид, че боята на тези места се износва и напуква най-бързо и съвсем скоро след боядисването може да ви се наложи да премахвате остатъка от боя върху тези елементи.

Свързано:

Идеи за кухня 5 грешки, които да избегнем при боядисването на кухненските шкафчета

Тази прекрасна кухня с нейния ретро стил би паснала много добре на цялостния интериор на някоя вила високо в планината. Дървените греди, столовете около кухненския остров, плотът върху него, както и самият под носят натуралното усещане за природа и гора, за топлина и уют. Кухненските шкафове са млечно сини, а таванът - бял, правейки цялата кухня още по-просторна. Малките, но много на брой прозорци осигуряват достатъчно светлина в помещението, а кръглият прозорец, намиращ се над печката прави тази кухня още по-приказна. Плочките, които са избрани, са още един ретро щрих. Висящият полилей от ковано желязо е много подходящ акцент, съчетаващ се добре с цялостното "звучене" на стаята. Хитро решение е абсорбаторът над доста широката печка да бъде облечен в дървения материал, използван за шкафчетата и така да е почти невидим за окото. Детайли като чиниите над абсорбатора, керамичните буркани на плота и малките карирани перденца, декорират пространството по много умел начин, в унисон с ретро духа в цялата кухня.