Превърнете червените елементи в стилен акцент от кухненското обзавеждане

Последна редакция на 24/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 268 пъти

До скоро изграждането на кухненски модул в червено бе често срещано решение, което придаваше индивидуалност на всяко жилище. Днес обаче наситените тонове на този цвят са запазена марка по-скоро за малките декорации и аксесоари в кухнята, които лесно можем да заменим на по-късен етап. Причината за това е, че червеният цвят ограничава силно възможностите за избор на тип и цвят за подовата настилка, стените и останалите елементи от кухненския модул, като плота или кухненския гръб. Този цвят може да се възприеме дори като твърде агресивен, за да доминира в кухнята, затова сега дизайнерите го вплитат по-деликатно в интериора. Ако все пак сте решени да разчупите облика на изчистената си кухня с елемент в червено, то най-удачният вариант е да заложите на симпатичен червен хладилник с ретро излъчване. Той неминуемо ще придаде артистичност на кухнята, без обаче да я прави твърде тъмна или негостоприемна.

Коя от тези кухни ви допада най-много? Споделете с нас своите впечатления от тези креативни помещения, а за цялостния ремонт на кухнята във вашия дом се доверете на опитни професионалисти! Заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно и сравнете профили и оферти на доказани майстори в областта!

Свързано:

Идеи за кухня 5 кухни в пастелни цветове за слънчеви и гостоприемни жилища

Добре дошли в една компактна, но изключително удобна кухня, която ще ви очарова със своята несравнима практичност и артистичен дизайн. Тя усвоява малко и тъмно помещение, което обаче не спира специалистите да превърнат нишата в едно красиво и гостоприемно местенце. За целта те оставят стените и тавана бели, така че стаята да изглежда по-висока и светла. За този ефект допринася още липсата на тежки завеси и щори на прозореца, както и избора на настилка, като тук тя е представена от устойчив гранитогрес в неутрални нюанси. На този семпъл фон сивите кухненски шкафове изпъкват, без обаче да правят помещението по-тъмно или схлупено. На места горните шкафове уместно са заменени от кокетни отворени рафтове, които не само оползотворяват ъгъла на стаята, но и позволяват подреждането на готварски книги и красиви декорации. Дървените кухненски шкафове са съчетани с бели плотове, които създават впечатление за една по-чиста и добре поддържана кухня. Сивият кухненски гръб с плочки допълва успешно това усещане. Иноксовите електроуреди от своя страна внасят необходимия блясък в помещението, особено в комбинация с металните дръжки на кухненските шкафове. Основен акцент от обзавеждането в тази кухня обаче е червеният хладилник, който се отличава с приятно винтидж излъчване и разчупва семплата обстановка.