Поставянето на плочки е устойчиво решение за всеки дом

Последна редакция на 18/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 2 211 пъти

Специалистите от форума спорят по въпроса дали поставянето на теракот или гранитогрес е по-удачно спрямо достъпния ламинат.

  • Според някои потребители плочките ще правят помещението по-хладно и негостоприемно, особено в случаите, когато обединявате трапезария и дневна.
  • Други пък изтъкват, че поставянето на теракот или гранитогрес в кухнята и около зоната за хранене е силно препоръчително, тъй като този тип настилка се почиства по-лесно и ефективно, което е важно за поддържането на оптимална хигиена в тези части на дома.
  • Сред предимствата на този тип настилки са още тяхната здравина и устойчивост на интензивно намокряне, което е изключително важно, особено ако възникне теч от пералнята или пък миялната машина в кухнята.
  • Възможна е също комбинация от ламинат в хола и плочки в кухнята, като между двете помещения неминуемо трябва да се постави лайсна, която оптически ще ги разграничи. Ето защо това невинаги е удачно решение за компактните жилища, в които се цели тези зони да се слеят визуално.

Свързано:

Идеи за кухня Каква настилка да изберем, ако искаме да обединим различни помещения у дома?

Почерпете вдъхновение от този ефектен дом, който впечатлява с много светлина и ненадминат стил в интериора. Тук дизайнерите залагат на отворено пространство, което да обедини кухнята, трапезарията и дори уютния хол. За тази цел за пода са избрани светли плочки, които, в комбинация с белите стени, практически сливат визуално помещенията. Оригиналните лунички по тавана пък са друго удачно решение, което прави прехода между отделните зони в дома много по-плавен. Кухнята тук разполага с практичен Г-образен модул, изработен от дърво и устойчиви МДФ плоскости. И докато дървените елементи са запазена марка за долните кухненски шкафове и част от обзавеждането в хола и трапезарията, то МДФ плоскостите са приложени в дизайна на горните кухненски шкафове, които тук се отличават с минималистичен дизайн. Те са допълнени успешно от елегантен кухненски гръб от стъкло и удобни бели плотове. Между кухненския модул и трапезарията е разположен масивен кухненски остров, който предоставя допълнителна площ за обработката на продукти. От другата стана на острова е поставена овална маса за хранене с мраморен плот и няколко дървени стола, които притежават дизайн, сходен с този на столовете, разположени в хола. Дневната пък притежава и функционална мека мебел в ярки цветове, която разчупва семплото, но изключително стилно помещение.