Създайте цветна и красива зона за хранене

Последна редакция на 23/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 962 пъти

Повечето съвременни домакинства не разполагат с отделно помещение, което да превърнат в трапезария. Ето защо най-често зоната за хранене е разположена в рамките на кухнята. Обикновено тя е под формата на красива маса за хранене с трапезни столове, във вид на практичен бар плот или кухненски остров.

  • Ако сте решени да внедрите известна доза цвят в облика на кухнята, но не желаете да реновирате части от кухненския модул, то подменете някои допълващи елементи от зоната за хранене, като например трапезните или бар столовете.
  • Подходящо решение за компактните помещения е да изберете столове в един и същи нюанс, така че кухнята да не изглежда твърде шарена и претрупана.
  • Ако обаче разполагате с достатъчно пространство и светлина, специалистите съветват да заложите на столове в различни цветове, които да придадат индивидуалност и настроение на помещението!

Виж още: Кухня в топли земни тонове

Свързано:

Идеи за кухня Как да внесем цвят в бялата кухня?

Запознайте се с дизайна на тези две чудесни кухни, окъпани в бяло, които ще ви впечатлят с изчистени линии и неподражаема функционалност. На снимката вляво откриваме семпъл кухненски модул, състоящ се от долен ред кухненски шкафове, над които са разположени удобни рафтове, направени от същия материал. Това е изключително удачно решение за компактните и тесни помещения, в които липсва достатъчно естествена светлина. Допълнително е изграден масивен кухненски остров, разположен в центъра на помещението, който приема функциите на удобен работен плот и същевременно замества успешно зоната за хранене или отделната трапезария. За целта собствениците залагат на няколко бар стола с метална основа и седалки в различни наситени цветове, които да разчупват иначе изчистената обстановка. Този ефект е засилен още от поставянето на различни цветни декорации, които вдъхват живот на кухнята! Кухнята вдясно на снимката притежава сходен стил – тя е семпла, изчистена и изключително модерна, като тук отворените рафтове са заменени от практични горни кухненски шкафове. Допълнително е поставен и интересен кухненски гръб от стъкло в ненатрапчиви светлосини нюанси, които придават дълбочина на интериора. Наличието на ярки акценти, като цветните бар столове, декорациите и растенията допринася за това кухнята да изглежда по-свежа, чиста и не на последно място наистина гостоприемна!