Превърнете един от кухненските шкафове в цветен акцент

Последна редакция на 16/04/2024 от Виктория Маринова
Източник | Видяно 1 167 пъти

Белите кухни днес често са подчинени на минималистичния или скандинавския стил, но това съвсем не означава, че те трябва да бъдат напълно лишени от цвят.

  • Идеално решение в тази посока е да разчупите визуално дизайна на кухненския модул, като изберете ярък цвят за един от шкафовете.
  • Така например тук собствениците решават да запазят долната част от кухненския модул бяла, а да заложат на наситено жълто за горните кухненски шкафове.
  • По този начин стаята изглежда по-модерна и гостоприемна, като за този ефект допринасят още жълтите трапезни столове и декорации.
  • Комбинацията от бяло и жълто за кухнята можете да допълните успешно още с елементи в зелено или дърво, които да сближат помещението с естествената природна красота!

Виж още: 5 идеи за кухненски остров

Свързано:

Идеи за кухня Как да внесем цвят в бялата кухня?

Представяме ви една изключително красива кухня, която среща семплото присъствие на белия цвят с доброто настроение, което създават наситените жълти нюанси! Тук кухнята разполага с основа от бели стени и гранитогрес на пода, като тези елементи спомагат за това стаята да изглежда по-просторна и светла. От своя страна кухненският модул притежава минималистичен дизайн, като е обърнато особено внимание на функционалността му. Зоните за миене, готвене и съхранение са разположени така, че да се оформи удобен кухненски триъгълник и изпълнението на всички кулинарни задачи да бъде наистина лесно и приятно. За тази цел собствениците изграждат вграден кухненски модул в една от стените, като в неговия дизайн е заложено място и за вграждането на фурна и микровълнова печка. Интересно решение е съчетаването на долен ред от бели кухненски шкафове с горен ред от такива в наситените нюанси на жълтото. Този цвят откриваме още в други дребни елементи от обзавеждането, като някои трапезни столове и декорации. Тук изчистените кухненски шкафове са съчетани с бял плот и кухненски гръб с плочки. Обединяването на трапезария и кухня в едно общо помещение е често срещано решение, особено в по-малките жилища, като в случая дизайна на зоната за хранене е съобразен с този на кухнята.