Кухненски гръб от… аквариум?

Последна редакция на 19/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 4 962 пъти

Ако е възможно да съществува нещо по-цветно от цветен кухненски гръб от стъкло, то това несъмнено би бил един кухненски гръб от аквариум. Именно за една такава своя идея сондира мнения из форума потребителят chayanne. Освен похвали за оригиналното си хрумване, той получава и някои съвети и споделяния от съфорумците:

  • Maroka препоръчва: “По-добре е да попиташ първо някой, който разбира от отглеждане на декоративни рибки колко е минималната дълбочина на един аквариум. Оттам насетне ще дойдат последващите отговори за конструкция, начин на профилактика и т.н.”
  • -Тони- има какво да каже по темата, вдъхновен от личния си опит: “Имам нещо подобно в къщи. Ако има възможност да се направи, става много добре. При мен аквариумът е с две лица - гледа се от кухнята - под и над него са кухненски шкафове. В хола изглежда, сякаш е вграден в стената.” и допълва: “При аквариумите има правило - колкото е по-голям, толкова по-лесно се поддържа.”

Свързано:

Идеи за кухня Кухненски гръб от стъкло: какво е важно да знаем за него

Пред погледа ни се разкрива средно голяма кухня с трапезария, в която несъмнено най-силно впечатление прави издълженият правоъгълен аквариум. Откриваме го на преден план, между горен и долен ред бели шкафчета. В аквариума преобладават основно сини и зелени цветове. Тръгваме по пода от много големи правоъгълни бели плочки, за да разгледаме продължението на кухненската част в дъното. Кухнята е Г-образна и е позиционирана на стената отляво, веднага след аквариума и на стената отсреща. Отляво, кухненските шкафчета на двата реда са с бели вратички, а между тях виждаме бял стъклен кухненски гръб. По средата на бял плот е монтирана мивка. При кухненската част вдясно, където забелязваме вградени фурна и микровълнова печка, както и вграден хладилник, вратите на шкафовете са направени от естествено тъмно дърво. Централно е разположен голям бял кухненски остров, където виждаме и керамичен плот с котлони, а близо до последния е оставена прозрачна ваза с розови цветя. Близо до нас, вдясно, забелязваме правоъгълна трапезна маса в тъмно кафяв цвят, около която санаредени тъмно столове за хранене с бели седалки. От белия таван виждаме да се спускат две сиви осветителни тела.