Цветен кухненски гръб от стъкло

Последна редакция на 23/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 4 655 пъти

Кухненският гръб от стъкло може да бъде съвсем деликатно присъствие в нашия кулинарен кът, когато се избере в неутрален цветови нюанс. Друг вариант е да се превърне в звездата в интериора, като се заложи на интересни цветни решения. Някои идеи по темата откриваме отново в “Направи сам”.  

  • Dpp разкрива: "Аз съм го измислил с 8мм стъкло и залепено фолио като тапет отзаде и запечатка против влага”.

В отговор, SoWhat реагира по-скоро резервирано:

  • “С тапет може и да стане интересна идея, но не знам до каква степен ще може да се изолира, за да не му въздействат изпарения, конденз, петна, мухъл и т.н. И съответно какво би се получило след време. Аз лично не бих рискувал.”

В дискусията влиза и -Тони- с идея от неговата практика: 

  • “Правил съм цветни стъклени гръбчета за кухня от закалено стъкло. Стават като лакобела, а като цена дори по-тънко. Поръчвам стъклата (4мм. химически мат, закалени) по размер и със съответните отвори. Поръчвам ги матирани, защото ми се струва, че така по-лесно покрива боята. Пръскам със спрей автомобилна боя в желания от клиента цвят и готово. За сега рекламации не съм имал.”

Свързано:

Идеи за кухня Кухненски гръб от стъкло: какво е важно да знаем за него

На този колаж от две снимки са показани кухни в съвременен стил, в чийто интериор е заложено на цветен кухненски гръб от стъкло. Насочваме се най-напред към снимката отляво, където се вижда само фрагмент от кухня, достатъчно, за да се акцентира на кухненския гръб в синьо-лилав цвят. На фона му, в десния край, се откроява част от букет с бели цветя. Виждаме мивка с хромово правоъгълно корито, а плотът около нея е в тъмни сиви нюанси. Вляво от мивката забелязваме голяма прозрачна кристална ваза с вода, в която плуват ментови стръкчета и резенчета лимон, а до нея са подредени няколко прозрачни чаши с подобен дизайн. Вратичките на шкафчетата горе и долу са светло сиви, а под горния ред виждаме вградено осветление. Преминаваме към снимката отдясно, на която ни посреща кухня с настилка от много светъл дървен паркет и оранжев стъклен кухненски гръб. На реда под последния виждаме почти централно разположена готварска фурна, над която е монтиран керамичен плот с котлони, върху който са оставени тенджера с цвят металик и прозрачна кана с вода. Отгоре е позициониран абсорбатор, между два вертикални бели шкафа. От двете страни на печката има по четири дълги бели чекмеджета с дълги метални дръжки. На плота вдясно от котлона откриваме бяла кана за чай и две високи бели чаени чаши. Най-вдясно е поставен висок иноксов хладилник с отделна фризерна част.