Къде се монтират контактите при кухненски гръб от стъкло?

Последна редакция на 24/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 5 282 пъти

Кухненският гръб е едно от местата, където се извеждат контакти за кухненските уреди. Все пак, трябва да има къде да включите тостера, робота, миксера, а дори и зарядното за телефона. Когато материалът на гърба е стъкло обаче, логично се появява въпросът няма ли да му се наруши цялостта, ако отворите за контакти се направят след монтирането му.

  • На помощ тук идва потребителят mim, който споделя, че при него “контактите и закачалките за кърпите са закачени за горните шкафове, за да не дупчим гърба”, и уточнява, че: “това ще важи с пълна сила и за стъклото, освен ако предварително не са изрязани дупки за контактите.

Свързано:

Идеи за кухня Кухненски гръб от стъкло: какво е важно да знаем за него

Представяме на вашето внимание средно голяма кухня с трапезария в модерен стил, която веднага грабва вниманието с оригиналния си кухненски гръб от стъкло. Ще се върнем на него по-късно, след като разгледаме какви други интериорни решения за взети от дизайнери и собственици тук. На преден план, на фона на бяла стена, откриваме висок лампион с черен триножник за основа и светло кафява лампа, чиято позиция може да се регулира. Подът под нея, на пръв поглед, може лесно да ни заблуди, че е направен от дървен паркет, но реално това са квадратни плочки, създаващи отлична имитация. Зоната, където са обособени кухненската и трапезарната част, се радва на специално избрана за нея настилка от лъскави бели квадратни плочки. Самата кухня е Г-образна и е разположена при стената отсреща, като прави лек завой в близкия ляв ъгъл. Кухненските шкафчета и чекмеджета са разпределени под е над гърба, като тези на второ нива, са на два реда. Вратичките им са решени в сив цвят и са изработени от лъскави МДФ или ПДЧ плоскости, които са с огледална повърхност и отразяват светлината. Стигаме до впечатляващия стъклен кухненски гръб, който разчупва интериора с цветните си правоъгълни фигури в червен, син и черен цвят на светъл кремав фон. Допълнителен ефект се получавас помощта на вградено осветление. В десния горен ъгъл, пред кухненската част забелязваме трапезарна маса, чийто стъклен плот е трудно различим. До нея виждаме два дървени стола и един стол, облечен в бял плат.