Как се почиства кухненски гръб от стъкло?

Последна редакция на 24/04/2024 от Павлина Георгиева
Източник | Видяно 3 981 пъти

Какъвто и материал да изберем за нашия кухненски гръб, няма как да избегнем замърсяването му. Освен ако не сме решили да използваме кухнята само за декор, не и за готвене, но дори тогава липсва гаранция, че ще я запазим вечно чиста. Ето какво научаваме от потребители във форума относно почистване на стъклен кухненски гръб:

  • Mim: “Чистенето на стъклото не е притеснително. Препаратите за стъкло, които са със спирт, се справят перфектно.”
  • Често, при изработка на кухненски гръб от стъкло, се използват лакови покрития, а за тяхното чистене rum_sz обръща внимание, че: “Единственото условие при почистване да не се използват абразивни материали.”

Вижте още: Сбогувайте се с най-упоритите замърсявания по съдовете за готвене

Свързано:

Идеи за кухня Кухненски гръб от стъкло: какво е важно да знаем за него

На снимката пред нас ни се разкрива средно голяма кухня в съвременен стил, където преобладаващите бели тонове си правят компания с изчистен кухненски гръб от стъкло. На фона им се открояват някои кафяви елементи, които виждаме при мебелите, кухненските уреди и осветителните тела. За настилка на пода тук е предпочетен естественият дървен паркет, който придава мекота и уют на цялостната интериорна обстановка. На преден план е позициониран бял кухненски остров с правоъгълни плоскости, а зад него са подредени три бар-стола с боядисани в бяло метални крака и кръгли дървени седалки. Над острова от тавана се спускат две лампи с тъмно кафяви полилеи. При стената отсреща виждаме на един ред кухненски шкафчета и чекмеджета, които са решени в бял цвят. Техните вратички са направени от ПДЧ или МДФ плоскоски, като повърхността им е от материя, отразяваща светлината. В лявата част откриваме висок хладилник, поставен в ниша, който е с кафеникав оттенък. Точно до него, вдясно, вертикалноса монтирани малки бели рафтчета, в които се съхраняват бутилки с вино. Под абсорбатор забелязваме газов котлон - нещо, което по-скоро не се препоръчва при стъклен кухненски гръб, освен ако последният е добре закален. В дясната част виждаме мивка, която е с две корита и с две батерии за вода. Следва миялна машина, повтаряща цветово хладилника.